Вијести, Регион

Славе Холокауст и Операцију Олуја

1.8.2013. Поклон ЦД у данашњем издању водећих дневних новина у Хрватској слави највеће етничко чишћење од Другог светског рата, у извођењу певача чувеног по величању холокауста у усташким логорима смрти.

Вечерњи Лист

Пре тачно месец дана, Хрватска се придружила ЕУ, а сада се припрема да 5. августа прослави национални празник, дан победе у операцији „Олуја“.

Војна Операција „Олуја“ била је и највеће етничко чишћење у Европи од Другог светског рата: више од 200.000 Срба протерано је са вековних огњишта, а 2.000 убијено.

Марко Перковић, који је надимак Томпсон добио по пушци коју је носио током борби, познат је по величању (не порицању, већ величању!) холокауста у логорима смрти Јасеновац и Стара Градишка.

Према Енциклопедији холокауста, „у Јасеновцу је убијено око 600.000 људи, углавном Срба, Јевреја, Цигана, и противника усташког режима.”

У својој књизи „Операција задња шанса“, последњи ловац на нацисте Ефраим Зуроф описује своју борбу против Томпсона (2009, страна 149):

Јуна 2007., Марко Перковић, звани Томпсон, најпопуларнији хрватски певач, одржао је велики концерт на стадиону Максимир у Загребу пред око 50.000 људи. Међу окупљенима, многи су носили усташке униформе и истицали њихове симболе или поздрављали фашистичким поздравом. Две године раније, ултра-националиста Перковић певао је песму „Јасеновац – Градишка Стара“, име женског логора у Јасеновцу, која позива да се сви Срби пошаљу у логоре и тамо убију. Мој протест председнику Месићу покренуо је талас протеста међу националистима који су бранили Перковића, тврдећи да је он једноставно хрватски патриота који воли своју државу и народ.

 

Прошле године смо упозорили на „Одбројавање до великог повратка фашистичког поздрава у Европу“ и објавили видео са последњег концерта:

 

 

Хоће ли Европска унија толерисати величање етничког чишћења и Холокауста? Хоће ли последњи ловац на нацисте изгубити ову последњу битку?

Извор: МИПА (IAM – International Initiative for Antiserbism Monitoring) www.antisrbism.com

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *