Вијести, Регион

Шиптари увели визни режим за 87 земаља

328727_viza-foto-neurope-eu_f

Окупиране територије – Нелегалне Тачијеве институције на окупираним територијама су у мају одлучиле да уведе визни режим за 87 земаља. Тада је било речено да ће се визни режим сачинити на основу „претњи сигурности државе Косово и у интересу међународног мира и стабилности“.

На основу листе коју објављују медији, режим виза ће се, међу осталима, примењивати и према Русији и Кини, као и Алжиру, Куби, Египту, Ирану, Ираку, Индонезији, Пакистану, Либији и Сирији.

Едем Адзогену из Гане је први страни путник који је визу за окупиране територије добио у „косовском“ конзулату у Истанбулу и визу му је лично уручио Енвер Хоџај.

„Едем Адзогену из Гане це остати упамћен у историји Косова као први страни држављанин са визом Републике Косово“, казао је Хоџај том приликом.

Хоџај је рекао да су окупиране територије увеле визни режим да би се заштитило од криминала, поменувши шверц људи и илегалне миграције.

„У исто време то ће створити могућности за стране држављане да посећују Косово ради туризма, образовања, бизниса“, додао је он.

Конзулат у Истанбулу у којем је данас уручена прва косовска виза након проглашења независности 2008, служиће као главни центар за издавање виза грађанима земаља Азије и Африке.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *