Вијести, Регион

Шиптари опет краду и пуцају око Куршумлије: подлегао ранама жандарм Стеван Синђелић

ПОЧЕЛО СИНОЋ: ВИШЕ ШИПТАРА КРАЛО ШУМУ КОД ОРЛОВЦА, ПА ОТВОРИЛО ВАТРУ НА ПОЛИЦАЈЦЕ – У „РАЗМЕНИ ВАТРЕ” ЈЕДАН ШИПТАР ПОВРЕЂЕН

  • На жандарме, који су обезбеђивали „место увиђаја” (где се синоћ пуцало) напало више Шиптара. МУП-а Србије верује да се ради о онима који су јуче бесправно секли шуму, па се јутрос вратили да би узели оружје, технику и предмете које су бежећи за собом оставили

        

МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић саопштио је данас да је припадник српске Жандармерије Стеван Синђелић преминуо од последица рана задобијених у синоћњем нападу на српску полицију у Копненој зони безбедности.

         „Наредио сам да се у овај део Копнене зоне пошаљу снажне полицијске снаге које ће заштити животе припадника полиције, локалног становништва и виталне интересе наше земље”, изјавио је Стефановић Танјугу.

         Према његовим речима, Србија неће толерисати терористичке нападе на својој територији и полиција ће најоштрије одговарати на сваки напад.

         Стефановић је, изражавајући саучешће породици полицајца Стевана Синђелића, истакао да ће захтевати да се починиоци овог терористичког акта пронађу и најоштрије казне.

         Синђелић је рано јутрос тешко рањен у реону села Орловац у општини Куршумлија када је више, за сада непознатих, особа албанске националности из ватреног оружја пуцало на жандарме који су обезбеђивали место увиђаја, саопштено је из МУП-а Србије.

         За оружани напад на припаднике Жандармерије сумњиче се особе које су јуче бесправно секле шуму, а које су се јутрос вратиле на исто место како би узеле оружје, технику и предмете које су за собом оставиле након јучерашњег инцидента.

         Јуче је приликом обиласка терена патрола полиције из Куршумлије затекла већи број особа албанске националности које су секле шуму у реону села Орловац.

Шиптари опет краду и пуцају око Куршумлије: подлегао ранама жандарм Стеван Синђелић

Шиптари опет краду и пуцају око Куршумлије: подлегао ранама жандарм Стеван Синђелић

Приликом предузимања полицијских овлашћења, више особа је отворило ватру на полицајце, након чега је дошло до размене ватре у којој је један Албанац повређен, док међу полицајцима није било рањених.

Претпоставља се да су нападачи дошли из општине Подујево, која се административним прелазом граничи са Куршумлијом.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *