Вијести, Регион

Син српског министра просвете иде у француску школу

Да је школство у Србији дотакло најниже гране, живи је пример и сам министар просвете Томислав Јовановић! Изгледа да ни човек коме је то ресор не верује у државно образовање, чему сведочи чињеница да његов син уместо редовне основне школе похађа приватну француску школу у Београду „Ecole Française de Belgrad“, открива „Ало!“.

„Верујем у нашу просвету, али нисам могао сад да испишем сина“: Јовановић

„Верујем у нашу просвету, али нисам могао сад да испишем сина“: Јовановић

 

Да би свом мезимцу могао да приушти образовање у страној приватној школи, Јовановић годишње издваја око 5.000 евра!

Како сазнајемо, Јовановићев син похађа седми разред, што се у „Ecole Française de Belgrad“ рачуна као колеџ.

– Министру су пуна уста државног образовања, апелује да верујемо у државно школство… А он своје дете уписао у страну школу још пре седам година! И одакле му паре?! То је срамно и лицемерно са његове стране – каже за „Ало!“ извор близак Јовановићу.

Јуче смо позвали министра и он нам је одмах потврдио тачност наше информације.
На питање да ли верује у државно образовање с обзиром на то да је сина јединца уписао у страну школу, он је овако реаговао:
– Наравно да верујем! У осмом разреду ће сигурно да иде у државну школу… А шта сам могао да урадим?! Ја сам постао министар почетком септембра и нисам хтео да га исписујем тада јер је већ почела школска година – правдао се Јовановић.
Место где се школује елита.

Место где се школује елита.

На питање одакле му 5.000 евра годишње за школовање, Јовановић каже да је штедео.

– Ја сам пријавио надлежнима имовину, па и своју девизну књижицу! Ето, на њој сада имам око 7.000 евра. Од девизне штедње школујем сина – објашњава први човек српске просвете

***
За основца преко 40.000 евра
Према званичном ценовнику „Ecole Française de Belgrad“, који је објављен на сајту те школе, Јовановића је школовање сина до сада коштало најмање 42.000 евра. Наиме, он је приликом уписа сина морао да плати 750 евра. Годишња школарина је 4.445 евра (може да се плати у три рате), осигурање 33 евра, изнајмљивање уџбеника кошта 115 евра, за школски прибор потребно је додатно издвојити 70 евра, плус још 200 за ваншколске активности. То је на годишњем нивоу 4.865 евра. У ову цену није ушла ужина у школској кантини, која дневно кошта 4,5 евра, што дође најмање 1.200 евра на годишњем нивоу.
***

Ни лекари не верују у здравство

Томислав Јовановић није једини пример званичника који не верује у свој ресор. Подсетимо да је бивши министар др Томица Милосављевић рутинску операцију дискус херније обавио у Немачкој, у време док је водио ресор здравља у Србији. Недавно је и директор Клиничког центра Србије др Миљко Ристић путовао на операцију срца у Швајцарску, иако се радило о уграђивању бајпаса, захвату који се обавља и у Београду, и то у клиници чији је руководилац.

***

Извор: Ало, Аутор: С. Војиновић

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *