Вијести, Регион

Шибеник: Васпитне мјере за нападаче на богослове

028944

Општинско јавно тужилаштво у Шибенику поднијело је данас приједлог за изрицање васпитних мјера седморици малољетника из Кистања који су оптужени да су у марту ове године из мржње напали осам полазника Богословне школе Манастира Крка и притом једног теже, а петорицу лакше повриједили.

У приједлогу поднијетом Већу за младе шибенског Општинског суда седморици малољетника ставља се на терет да су 17. марта у Кистањама, због вјерске и националне нетрпељивости, напали осам полазника Богословне школе из Манастира Крка, сачекавши их са припремљеним гранама и даскама како би им нанијели тјелесне повреде, пренијела је Хина.

Током сукоба, један малољетник је једном полазнику Богословске школе нанио тешке тјелесне повреде, док су шесторица малољетника петорици полазника нанијела лакше тјелесне повреде.

Замјеник шибенског јавног тужиоца за младе предложио је да се тројици малољетника изрекне васпитна мјера, односно досуди појачана брига и надзор, уз дневни боравак у васпитној установи, уз обвезу да се извине повријеђеним богословима.

За осталу четворицу малољетника затражена је иста васпитна мјера са изузетком што за њих није затражен смјештај у васпитној установи.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *