Вијести, Регион

Шешељ: Не умирем све док не ослободим Србију, напредњачком режиму је истекао рок трајања

ДЕВЕТИ ОТАЏБИНСКИ КОНГРЕС СРС ПОЧЕО ИНТОНИРАЊЕМ ХИМНИ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ

  • Напредњачки режим тврди да је захтев Хашког трибунала удар на Александра Вучића. Па ваљда је удар на мене. Да је удар на њега ваљда би тражили да Вучић оде у Хаг
  • Режим Српске напредне странке наставља да спроводи разорну и издајничку политику „досманлија, а СРС нуди одустајање од Европске уније и интеграцију са Русијом. Ми желимо у Евроазијску унију. Наша судбина везана је за судбину Русије

        ЛИДЕР Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да се добровољно не враћа у Хашки трибунал јер жели да стави на муке „напредњачки режим“.

        „Добровољно не идем. Био сам довољно да растурим Хашки трибунал. Напредњачки режим тврди да је захтев Хашког трибунала удар на Александра Вучића. Па ваљда је удар на мене. Да је удар на њега ваљда би тражили да Вучић оде у Хаг“, рекао је Шешељ на Деветом отаџбинском конгресу СРС у Дому синдиката.

        Шешељ је у салу Дома синдиката ушао уз буран аплауз и песму „Спрем`те, се спрем`те четници“, а на почетку конгреса интониране су химне Србије и Русије.

        Како је оценио лидер радикала, Хашки трибунал је напредњачки режим ставио на нов испит.

        „Ја нећу да идем добровољно већ да њих ставим на муке. Нећу бежати, ни сакривати се, нека ме носе на аеродром“, истакао је Шешељ чији је повратак са привремене слободе на којој је од новембра прошле године, затражио Хашки трибунал.

        Он је казао да је СРС нагло ојачала и да ће ускоро бити спремна да освоји власт у Србији.

        „Очекивали су да ћу да умрем. Не умирем све док не ослободим Србију“, казао је лидер радикала, наводећи да је напредњачком режиму истекао рок трајања.

        Према његовим речима, режим Српске напредне странке наставља да спроводи разорну и издајничку политику „досманлија“, испуњавајући налоге са запада, предајом Косова и Метохије и окретањем од Русије.

        „Уверени смо да ћемо напредњачки режим оборити пре него што уништи Србију. Обећали су српском народу да ће да живи боље а прво што су урадили након избора је да су смањили су плате и пензије“, рекао је Шешељ.

        Како је казао, СРС нуди одустајање од Европске уније и интеграцију са Русијом.

        „Ми желимо у Евроазијску унију. Наша судбина везана је за судбину Русије“, рекао је лидер СРС.

        Говорећи о односима у региону, Шешељ је рекао да су немогући односи Србије и Хрватске све док се, како је истакао, не ослободи у целости република Српска Крајина.

        Шешељ је изразио уверење да ће српски народ Црне Горе успети да обори „издајнички и мафијашки режим“ Мила Ђукановића и да „српску Црну Гору уведе у једну државу“.

Др Војислав Шешељ

Др Војислав Шешељ

На конгресу ће бити и изабран председник странке, а једини кандидат је Војислав Шешељ.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *