Регион

Сергеј Наришкин: Русија никада није тражила од Србије да бира између ње и Европске уније

„ВАЖНО ЈЕ ДА ИНТЕГРАЦИЈА СРБИЈЕ У ЕУ НЕ КОЧИ РАЗВОЈ НАШИХ ОДНОСА, УКЉУЧУЈУЋИ ЕКОНОМСКЕ“

        ПРЕДСЕДНИК руске Државне Думе Сергеј Наришкин оценио је данас на састанку са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић да интеграција Србије у ЕУ не би требало да кочи развој економских веза са Русијом

        „Русија никада није тражила од Србије да бира између Русије и ЕУ. Важно је да интеграција у ЕУ не кочи развој наших односа, укључујући економске. Сигуран сам да је то могуће“, рекао је Наришкин, преноси ТАСС.

        Он је напоменуо да Русија разуме и поштује жељу Србије да уђе у ЕУ и поновио принципијелан став Москве о Косову, који се заснива на нормама међународног права и посебно на Резолуцији 1244 Савета безбедности УН.

        У Москви су данас представници Скупштине Србије и Државне Думе Руске Федерације формирали Међупарламентарну комисију за сарадњу две земље, која ће радити на промовисању и продубљивању политичких, економских, социјалних и културних односа.

Маја Гојковић и Сергеј Наришкин

Маја Гојковић и Сергеј Наришкин

Данас је одржана и прва седница Комисије, коју су отворили председници два парламента Маја Гојковић и Сергеј Наришкин, а теме су биле – јачање политичких односа, питање европске безбедности и глобалне политике, Косова и Метохије, трговинско-економска сарадња, сарадња у области пољопривреде, енергетике, перспектива билатералних веза у области културе и просвете и сарадња у међународним организацијама.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара