Вијести, Регион

Сергеј Бабурин: Ципрасова победа је историјски успех евроскептика

ЗАГОВОРНИЦИ РАТА ПОСТОЈЕ У СВЕТУ, АЛИ РУСИЈА НИЈЕ МЕЂУ ЊИМА

  • Бивши потпредседник Државне Думе, професор Сергеј БАБУРИН, приликом посете београдском форуму: „Европа 2015. биће различита од Европе и односа које познајемо“

        „РУСИЈА не жели рат у Европи, већ сматра да је Европи потребан мир, праведни мир. Заговорници рата постоје, али не у Русији. Европа 2015. биће различита од Европе и односа које познајемо“.

        Ово је рекао професор Сергеј Бабурин, ранији потпредседник Руске Државне Думе, у разговору са члановима Београдског форума. 

        Он је додао да покушаји кривотворења историје, исхода Првог и Другог светског рата, да хероизирање неофашизма и неонацизма, предсатвљају велику опасност за Европу и да се томе морају одлучно супроставити сви који желе мир, стабилност и сарадњу у Европи, а посебно земље као што су Србија и Русија које су поднеле највеће жртве за победу над фашизмом и нацизмом.

        Бабурин је подржао идеје Београдског форума за обележавање 70-годишњице победе над фашизмом, као и обележавање 15-годишњице рада Београдског форума и рекао да ће се удружења и организације из Русије томе придружити.

        „Масакр новинара Шарли Ебдо је велика трагедија коју осуђују сви народи и владе. Међутим, од те трагедије не треба правити позоришне представе, манипулације и злоупотребе за прикривене политичке циљеве“ – истакао  је професор Бабурин.

        „Победа Алексиса Ципраса је историјски успех евроскептика, политичких снага које се боре за уређење Европе на основама равноправности и поштовања достојанства свих народа. Она је широко отворила врата променама које су Европи неопходне да би сачувала стабилност и могућности савладавања дубоке кризе“- додао је високи гост из Русије.

        „Куба нормализује односе са Америком и не одриче се нормализације својих унутрашњих односа. Нада да ће се САД вратити као хегемон на Кубу после смрти Чавеза – је прошла- Одлазак Чавеза учврстио је јединство лидера независних држава Латинске Америке и даље ојачао отпор америчком хегемонизму“- категоричка је оцена професора Сергеја Бабурина.

Сергеј Бабурин

Сергеј Бабурин

„Дубоко верујем у будућност пријатељства и равноправне сарадње Србије и Русије које су врло често у историји делиле, а и данас деле исту судбину, исте циљеве независности и равноправне сарадње. Продубљивање укупних односа Србије и Русије је од великог значаја како за њихове интересе, тако и за мир и стабилност на нашем континенту, за решавање свих отворених питања и проблема, укључујући програм статуса Косова и Метохије“- поручио је професор Бабурин, осведечони пријатељ Србије и српског народа.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *