Вијести, Регион

Секла тројица, са три тестере, само један се усудио да каже како се зове

АНГАЖОВАО ИХ БЕОГРАДСКИ „ПЛАНУМ“, А АЗЕРБЕЈЏАНЦИ ЧЕКАЛИ ДА НАСТАВЕ ПОСАО…

  • ФАКТИ: А ко је дао налог „Плануму“ – тешко да ћемо сазнати. Ако нешто и објаве, вероватно ће тврдити да је све „одлучено у Плануму“. Тако ће се круг затворити јер Планум није одговоран ни пред људима. Ни пред Богом. А знају и у Плануму шта су починили: зато су секли у зору. Ко је хтео да изненади непријатеља, обично је почињао напад пред зору

   

     ХРАСТ на Савинцу, дрво-запис старо више од 600 година, јутрос су посекла тројица радника фирме „Арт прес“ из Београда, које је анажовало Грађевинско предузеће Планум.

        Како су ти радници изјавили за агенцију Бета, сечење је почело у пет часова, а завршено уз 6,30 када је храст оборен, а мештани им нису правили никакве проблеме.

        Двојица радника нису желела да кажу своја имена, а Драган Јовчић (53) из Белановице код Љига је рекао да су радили са три тестере и да никада у радном веку већи храст није одсекао.

        „Немам никаквих предрасуда што сам ово учинио нити страхујем за последице јер су црквени великодостојници дали сагласност да се одсече, а за 20 година би се и сам осушио“, рекао је Јовчић.

        Огроман пањ је у средини потпуно иструлио и нико од грађана не жели да дође да га види.

        Радници раскрчују терен како би механизација азербејџанске фирме „Аз Вирт“ наставила изградњу на Коридору 11.

        Изградња аутопута Београд-Јужни Јадран, на траси од Љига до Прељине, је стигла до храста на 150 метара са обе стране, због чега су радови били обустављени.

Драган Јовчић и остаци храста на Савинцу

Драган Јовчић и остаци храста на Савинцу

Председник Месне заједнице Милиша Николић је рекао да је храст био „запис“ и представљао је светињу за крај које су вековима вршени обреди.

Он је додао да га нису посекли „ни Турци, ни комунисти“, али је „пао на дан Светих 45 мученика из Никопоља, 23. јула“.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *