Вијести, Регион

СДС: Гашић је политички лажов и лице Вучићеве владе

„ПРЕМИЈЕР ЈЕ ДИРЕКТНО ОДГОВОРАН ЗА ПОНАШАЊЕ И ЛАЖИ СВОЈИХ МИНИСТАРА”

        ЈАВНОСТ је и даље остала ускраћена за званични извештај не само о томе ко је кривично, већ и политички одговоран за хеликоптерску несрећу 13. марта, саопштила је данас Социјалдемократска странка, наводећи да је министар одбране Братислав Гашић у интервјуу РТС-у изнео низ неистина на рачун претходне власти.

        Гашић је више пута рекао да бивши председник Србије и лидер СДС Борис Тадић злоупотребљава ту трагедију у политичке сврхе, наводи СДС и истиче да Тадић и СДС баш поштујући жртве трагедије, али и институције, траже утврђивање истине.

        „Управо Гашић извртањем истине креира од овог случаја политички обрачун и вређа не само здрав разум грађана, већ и породице жртава које, као и укупна јавност, желе да сазнају шта се тачно десило те кобне ноћи”, пише у саопштењу СДС.

        Наводи се да Тадић и његова странка никога нису оптужили за кривичну одговорност у овом случају, јер је то искључиво у надлежности тужиоца.

        „Ми захтевамо утврђивање политичке и професионалне одговорности и санкционисање одговорних за читав низ пропуста које је утврдила досадашња истрага, а што је у надлежности премијера (Александра) Вучића”, саопштава СДС.

        Гашић, наводи СДС, оптужбама да је претходна власт радила на уништавању војног ваздухопловства најбруталније обмањује јавност и показује да је ”.

        Та странка оцењује да је „овакав Гашић лице владе Александара Вучића који је директно одговоран за понашања и изношење лажи својих министара”.

Борис Tадић

Борис Tадић

„Да би се успоставио систем одговорности потребно је да овакви министри буду смењени, а не замењени у реконструкцији, јер се овде не ради само о незадовољству њиховим радом, већ о озбиљној професионалној и политичкој одговорности”, пише у саопштењу СДС.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *