Вијести, Регион

СДС: Да се утврди ко је наредио да хеликоптер полети, ако је Гашић – оставка!

„АКО СУ ЧЛАНОВИ ПОСАДE БИЛИ ПОД ДЕЈСТВОМ АЛКОХОЛА – ЊИХОВА ОДГОВОРНОСТ ЈЕ КРИВИЧНА”

  • Недопустиво је да истрага о паду хеликоптера у близини писте аеродрома у Београду траје дуже од истраге пада немачког авиона, који је пао у неприступачном пределу Алпа

         Социјалдемократска странка (СДС) позвала је надлежне органе да утврде ко је дао налог за полетање хеликоптера Војске Србије у чијем је паду, 13. марта, страдало седам особа.

         Та странка је оценила да је „недопустиво да се резултати истраге о паду хеликоптера сведу на то да је сва одговорност на пилоту”.

         „Захтевамо наставак истраге и утврђивање одговорности целог ланца командовања који је учествовао у овој одлуци. И након извештаја и даље је нејасно да ли је министар одбране издао налог или није и то мора бити хитно утврђено.

         Уколико јесте, захтевамо да сноси професионалну и политичку одговорност и да буде смењен. Уколико није, онда нека утврди ко јесте дао налог и нека смени оне из ланца командовања који су одговорни”, пише у саопштењу.

         Како је оценила СДС, истрага је „јасно показала да су сви, од цивила до војних лица, учинили огромне пропусте, што подразумева утврђивање одговорности по линији командовања и издавања наређења од министара до војних лица”.

         „Ако су, како извештај истраге каже, они који су управљали хеликоптером били под дејством алкохола, њихова одговорност је кривична. Али онај ко им је дао налог за полетање хеликоптера у таквим ризичним условима, мора да сноси политичку и професионалну одговорност и да буде смењен”, навела је СДС.

СДС: Да се утврди ко је наредио да хеликоптер полети, ако је Гашић – оставка!

СДС: Да се утврди ко је наредио да хеликоптер полети, ако је Гашић – оставка!

Та странка је у саопштењу додала да је недопустиво да истрага о паду хеликоптера у близини писте аеродрома у Београду „траје дуже од истраге пада немачког авиона, који је пао у неприступачном пределу Алпа”.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *