Вијести, Регион

„ШЧЕРБИНА”: Срби, бојкотујте Јахјагине изборе јер су против Србије

ДРУШТВО УПОЗОРИЛО ДА АЛБАНЦИ СА ЈУГА СРБИЈЕ И ДАНАС БОЈКОТУЈУ ЊЕНЕ ИЗБОРЕ – РАДИ СВОЈИХ ПОЛИТИЧКИХ ЦИЉЕВА


  • Срби су 3. 11. 2013. бојкотовали локалне изборе које је расписала Атифете Јахјага, али су они – договором Београда, Брисела, Приштине и OSCE – били фалсификовани, тако што су се мимо свих норми, а без гласања, пуниле бирачке кутијe гласачким листићима. Тако ће бити и 8. јуна независно од тога колико ће људи изаћи на такве изборе. Ако је већ тако, а тако јесте, само симболичан излазак Срба спречиће ову политичку изборну лакрдију

 

        ДРУШТВО српско-словенске солидарности „Григорије Степанович Шчербина” из Косовске Митровице позвало је све Србе широм Косова и Метохије да бојкотују предстојеће парламентарне изборе који се одржавају 8. јуна 2014. године, а расписала их је Атифете Јахјага председница самопроглашене сепаратистичке творевине зване „Република Косово”.

         У саопштењу друштва, које је потписао његов председник Момир Касаловић, Срби су упозорени:

         „Својим изласком на такве изборе Срби би само дали легитимитет парадржавној творевини која је настала на темељу злочина и српске несреће.

         Иако су 3. 11. 2013. године Срби бојкотовали локалне изборе које је расписала споменута Атифете Јахјага, договором Београда, Брисела, Приштине и OSCE-a они су фалсификовани, тако што су се мимо свих норми, а без гласања, пуниле бирачке кутијe гласачким листићима.

         На основу поузданих информација, иста техника тј. фалсификовање ће се применити 8. јуна независно од тога колико ће људи изаћи на такве изборе. Ако је већ тако, а тако јесте, само симболичан излазак Срба спречиће ову политичку изборну лакрдију.

         Друштво српско-словенске солидарности подсећа све грађане широм Косова и Метохије да су Албанци дванаест година бојкотовали изборе које је расписивала држава Србија, па и дан-данас Албанци са југа Србије бојкотују изборе државе Србије да би остварили своје политичке циљеве.

Атифете Јахјага

Атифете Јахјага

Политички куриозитет је да Председник Србије мр Томислав Николић, који је положио заклетву да ће штитити интегритет државе Србије, поздравља излазак Срба раније на локалне а сада на парламентарне изборе самопроглашене државе Косово створене та тлу Србије.”

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *