Вијести, Регион

Шарић и политичари?

Очекује се да ће ови дискови коначно одмотати клупко о повезаности српских политичара и да ће бити јасније ко је све омогућио Шарићу да послује и купује фирме по Србији.

БЕОГРАД – Осумњичени нарко-бос Дарко Шарић, којем је одређен притвор због сумње да је био на челу криминалне групе која је трговала наркотицима и прала новац, на саслушање у Тужилаштву за организовали криминал донео је дискове на којима су снимљени његови сусрети са политичарима.

Према информацијама, очекује ће да ће ови дискови коначно одмотати клупко о повезаности српских политичара и да ће бити јасније ко је све омогућио Шарићу да послује и купује фирме по Србији.

На снимцима су забележени Шарићеви сусрети које је са политичарима водио у ресторану „Код“ на Новом Београду. „Код“ је иначе био његов ресторан. У том простору данас је кафић „Пикантерија“.

„Такође, тужилаштву је предао дискове снимљене у његовој вили на Татарском брду, која је током мандата претходне владе заплењена“, тврди извор.

С друге стране према појединим информацијама Шарић је спреман да исприча све о својим политичким и економским саучесницима.

Он је „посебно љут на двојицу политичара из претходне и актуелне власти, за које сматра да су га „продали““. Шарић их је наводно помињао и током лета од Подгорице до Београда, не кријући озлојеђеност, како се наводи, „за оно што су му учинили“.

Дарко Шарић

Дарко Шарић

„Немогуће је када неко унесе у државу два или три милиона евра и покуша да их убаци у званичне токове да се за то не зна, поготово када сте држава у транзицији, у којој су у том процесу прања новца приватизована многа предузећа“, рекао је министар правде Никола Селаковић.

Авион Владе Србије - Република Србија - ћирилично

Авион Владе Србије – Република Србија – ћирилично, којим је пребачен Шарић (http://www.youtube.com/watch?v=iMDCYN_9b3I)

Министар правде је рекао да су домаћи полицијски органи идентификовали постојање организоване криминалне групе још почетком 2000. године.

Извор: Наше новине/Вечерње новости

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *