Вијести, Регион

Санда Рашковић Ивић: Потребна друкчија и већа сарадња Београда, Атине, Софије, Скопља и Подгорице

ПРЕДСЕДНИЦА ДСС САСТАЛА СЕ СА АМБАСАДОРОМ ГРЧКЕ
КОНСТАНТИНОМ ЕКОНОМИДЕСОМ

  • На страначким је органима да се изјасне да ли ДСС остати на власти у Београду. Очекујем да се о томе најпре изјасни Градски одбор. Онда одлучују Председништво и ГО – ако буде било потребе. Ми смо и даље против „Београда на води“. ДСС треба да проноси националне и демократске идеје, а нећемо их одбранити ситним тактизирањем већ – правим опозиционим постављањем

        ПРЕДСЕДНИЦА Демократске странке Србије, Санда Рашковић Ивић сусрела се данас са амбасадором Грчке Константином Економидесом и том приликом га упознала са ставовима странке у вези са тренутном политичко-економском ситуацијом у Србији.

        У пријатељском разговору, обострано су истакнуте традиционално добре везе и пријатељство које спаја наше две земље, али и дубока економска повезаност која се види по великом присуству грчких компанија које су прошлих година инвестирале у Србију у банкарском, медијском И другим секторима.

        Исказан је обострани интерес за останак тих компанија али и долазак нових.

        Санда Рашковић Ивић и Економидес су разменили мишљења о актуелним дешавањима у региону Западног Балкана и подвукли потребу за очувањем стабилности и мира.

        Амбасадор  Грчке је упознао председницу ДСС са тренутном економском ситуацијом у својој земљи и плановима Владе у Атини да се што пре реше проблеми везани за односе у еврозони.

        Председница ДСС, Санда Рашковић Ивић, истакла је у разговору, значај реализације гасовода „турски/грчки ток „, као пројекта који би земљама југоисточне Европе, гарантовао енергетску сигурност и омогућио њихову економску одрживост.

        Председница Демократске странке Србије је изнела гледиште на постављање према регионалној политици. Наиме, економско приближавање Русији треба да иде и кроз другачију регионалну политику која би укључивала интензивнију регионалну сарадњу Србије, Грчке, БЈР Македоније, Црне Горе и Бугарске.

        Она је, иначе, рекла „Куриру“ да је згранута изјавом градоначелника Београда Синише Малог да ће се њена странка на седници скупштине изјаснити о останку у власти у престоници. Како истиче, несхватљиво је да неко ко није члан ДСС најављује будуће страначке потезе.

        Господин Мали не само што најављује страначку скупштину него чак зна и о чему ће она расправљати, малтене само што није рекао и крајњи исход те седнице скупштине. Познато је да је скупштина одржана пре седам месеци и да сам тад изабрана за председницу. Не може неко ко није у страначким структурама да говори о томе шта ће ДСС да ради у будућности – истиче Рашковићева и подсећа да је на страначким органима да се изјасне да ли ће остати на власти у Београду и да за то постоје процедуре:

        – Очекујем да се о томе најпре изјасни Градски одбор. Онда одлучују Председништво и ГО – ако буде било потребе. Ми смо и даље на позицијама да смо против „Београда на води“.

        Рашковићева сматра да би странка требало да заузме јасне опозиционе ставове и да се држи свог програма.

Др Сaндa Рaшкoвић Ивић и Кoнстaнтин Eкoнoмидeс

Др Сaндa Рaшкoвић Ивић и Кoнстaнтин Eкoнoмидeс

– Мој став је да би ДСС требало да проноси националне и демократске идеје. А ми га нећемо одбранити ситним тактизирањем, већ правим опозиционим постављањем – каже председница ДСС-а.

(саопштење Демократске странке Србије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *