Вијести, Регион

Само Шешељ може да уздрма СНС

1642497751521f0eebf292b449160046_368x245

Београд – Аналитичар Цвијетин Миливојевић оценио да опозиција уједињена око ДС не може да постигне много против владе, али да би повратак Шешеља могао да уздрма СНС.

„Да би опозиција направила промене, осим коалиције Либералнодемократске партије и ДС, потребно је да ту буду и мање странке попут Заједно за Србију, Нове странке, Лиге социјалдемократа Војводине, а можда и Уједињени региони Србије“, рекао је Миливојевић агенцији Бета.

Према његовим речима, чак и ту постоји проблем, јер многе од тих странака имају исти завичај – Демократску странку, што може довести до несугласица поводом избора лидера уједињене опозиције.

Председници ДС и ЛДП Драган Ђилас и Чедомир Јовановић разговарали су јуче о могућој сарадњи.

„Ни тако формирана коалиција не може срушити ову власт, јер они грађани који размишљају национално немају за кога да гласају, а Демократска странка Србије је протраћила неке шансе које су се пружале“, казао је Миливојевић.

Он је додао да се на питању Косова показало да грађани нису имали алтернативу, али да би, ако лидер радикала Војислав Шешељ до пролећа буде дошао у Србију, Српска радикална странка могла озбиљно да парира СНС-у.

„Део бирачког тела СРС већ је претио СНС на претходним изборима, а ако се до пролећа Шешељ врати у Србију, може доћи до озбиљног такмичења између те две странке“, рекао је Миливојевић.

СНС је настао на јесен 2008. године, када су се Томислав Николић и Александар Вучић, до тада најближи Шешељеви сарадници, одвојили од СРС и почели да се залажу за европске интеграције уместо за границе велике Србије Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица.

Шешељ, који је пред Хашким трибуналом оптужен за ратне злочине, у притвору је тог суда од фебруара 2003. године.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *