Регион

РИК и њен председник Дејан Ђурђевић су под притиском СНС

ФАНТОМСКИ И НЕБЛАГОВРЕМЕНИ ПРИГОВОРИ У ФУНКЦИЈИ ОТИМАЊА ГЛАСОВА

        ЛИДЕРИ четири опозиционе листе СДС-ЛДП-ЛСВ, ДС, Доста је било и Двери-ДСС изразиле су данас сумњу у законитост одлука Републичке изборне комисије (РИК) због „очигледног притиска Српске напредне странке (СНС)” на председника РИК-а Дејана Ђурђевића.

        „Досадашњим увидом у изборни материјал представници наше четири листе дошли су у посед бројних материјалних чињеница које указују на велике нерегуларности и озбиљну изборну крађу, посебно на Косову и Метохији”, навели су ти лидери у саопштењу после заједничког састанка.

        Они су казали да су на састанку поновили питање РИК-у како је могуће да је 98 одсто гласова избројано за првих 12 часова после затварања биралишта, а да већ више од 72 часа не може још увек да се преброји преосталих мање од два одсто бирачког тела.

        „Више је него очигледно да је РИК блокирала свој рад због притисака владајуће странке, која је постала свесна да је освојила 26 мандата мање него 2014. и која сада покушава да фантомским и неблаговременим приговорима оспори изборне резултате”, додале су те партије.

Председника РИК-а Дејан Ђурђевић

Председника РИК-а Дејан Ђурђевић

Лидери су се сагласили да је циљ те акције власти очигледно покушај отимања гласова и мандата опозицији, како би СНС крађом после избора дошла до посланичких места која им грађани на изборима нису дали.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара