Вијести, Регион

Реаговања на Николићев интервју

016078
Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да прворазредни интерес Републике Српске и њених грађана јесу присни и срдачни односи са Републиком Србијом и њеним руководством, те због тога нема смисла нити потребе упуштати се у јавне коментаре и полемике са званичницима Србије.

На питање да прокоментарише интервју предсједника Србије Томислава Николића за БХТ, предсједник Додик је рекао да Србија у овом тренутку, када је актуелно питање преговора о Косову и Метохији, не треба додатне тешке теме.

Ипак, истакао је предсједник Српске, прави је скандал понашање новинарке БХТ-а, која је навалентно и непристојно интервјуисала предсједника Србије, гдје је Николића у неколико наврата буквално надвикивала и наводила на одговор који жели да чује.

Можда је ово прилика и јавности у Србији и њеним званичницима да увиде у шта се претварају добронамјерни покушаји рехабилитације односа са Сарајевом.

Мислим да би требало да размисле о сврсисходности таквих покушаја који се по правилу претварају у конструисање изјава и понижење“, оцијенио је предсједник Додик.

Политички аналитичар Душан Јањић оцијенио је да је добро што се предсједник Србије Томислав Николић извинио Бошњацима за ратне злочине, али да би се и Бакир Изетбеговић, Златко Лагумџија или Жељко Комшић морали извинити за српске жртве.

„Неко се, заиста, једног часа мора извинити и за српске жртве у Сарајеву. То би морао Изетбеговић, а то би могао и Лагумџија, свако од њих“, рекао је Јањић, наводећи да БиХ, нажалост, има руководство које је учествовало у протеклом рату и има ратне фрустрације.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *