Вијести, Регион

РАШКОВИЋ ИВИЋ: Вучићеве саморекламерске изјаве демантовала је Светска банка

МАКЕДОНИЈА ПО УСЛОВИМА ПОСЛОВАЊА ТРИПУТ ПРИВЛАЧНИЈА ОД НАПРЕДЊАЧКЕ СРБИЈЕ, ЦРНА ГОРА – 55 МЕСТА ИСПРЕД

        СВАКИМ даном постаје све јасније да Влада води погрешну економску политику.

        Светска банка је у свом извештају о условима пословања у 2015. години Србију рангирала на 91. место, од укупно 189 држава. Прошлогодишњим извештајем, који се односио на ову, 2014.  годину Светска банка нас је рангирала на 77. место.

        Четрнаест  позиција лошије место је резултат оцене Светске банке да се укупни услови пословања у Србији погоршавају и да ће следеће године бити знатно лошији него ове.

        Тиме се на најјаснији начин оповргавају све саморекламерске неистините изјаве председника Владе и министара о добрим резултатима тзв. реформи које ће, по њима, већ идуће године покренути привреду и привући стране инвеститоре. Погоршање услова пословања у Србији, оцењено од стране меродавне институције, за стране инвеститоре је једина релевантна информација, а не неистините тврдње представника српске власти, чији се домет задржава на обмани грађана жељних добрих вести и наде.

Изјава председника ДСС др Санде Рашковић Ивић

Изјава председника ДСС др Санде Рашковић Ивић

Више је него забрињавајућа чињеница заостајање Србије у односу на земље региона. По условима пословања све земље из нашег окружења, сем БиХ, далеко су боље оцењене и пласиране, па је тако Македонија на 30., Црна Гора на 36., Бугарска на 38., Румунија на 48., а Хрватска на 65. месту од 189 земаља.

(изјава председника ДСС др Санде Рашковић Ивић)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *