Вијести, Регион

Рама затражио од Србије да призна да Косово никад више неће бити њено

ДЕВИЗА ШИПТАРСКИХ СЕПАРАТИСТА ЈЕ: „KOSOVA-REPUBLJIK, JA ME ATËRË, JA ME THIKË“ – „КОСОВО-РЕПУБЛИКА, МИЛОМ, ИЛИ НОЖЕМ“

        ПРЕМИЈЕР Албаније Еди Рама – уз неприкривену претњу и отворене великоалбанске претензије – ултимативним тоном је поручио званичном Београду да „што пре Србија формално призна да КОСОВО НИКАД ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ЊЕН ДЕО, то је боље и по Србију и по регион”.

        Ово се може протумачити само као добро знана претња албанских сепаратиста и терориста: „Kosova-republjik, ja me atërë, ja me thikë”, односно „Косово-република, милом, или – ножем”.

         (Реч atërë изговара се – атр, а реч : thikë – тхик.)          

        Пројекат „велике Албаније”, који је на стадиону Војске Србије у Београду брат Еди Раме помоћу беспилотне летилице представио не само српској јавности, више чак ни најтолерантнији политичари и политички аналитичари неће моћи да третирају као „навијачки несташлук”, већ као увод у великоалбанску кампању албанског премијера и његово атаковање на територијални интегритет и суверенитет државе Србије.         

        Истовремено, то је и директна претња преосталим Србима на Косову и Метохији, који су, одмах после грубе политичке провокације на утакмици Србија-Албанија, постали мета албанских екстремиста, што важи и за нападе „молотовљевим коктелима” на српске институције и скрнављење Манастира Високи Дечани, за које је Бајрам Реџепи, посве неваспитано, оптужио тамошње монахе.          

        На другој страни, српска полиција је одмах ухапсила све оне који су, после поменутог инцидента у режији брата албанског премијера, оштетили локале Горанаца, Албанаца и Срба у централном делу Србије.           

        Симптоматично је да је Еди Рама затражио од Србије да се одрекне Косова и Метохије одмах после правно накарадне и неодрживе одлуке да Косово постане члан Међународног олимпијског комитета, иако то могу бити само чланице Уједињених нација.           

Еди Рама

Еди Рама

Стиче се утисак да се уз помоћ Запада реализују све тежње шиптарских сепаратиста и заговорника „велике Албаније”, али се, неминовно, намеће и питање : ДОКЛЕ?!

(саопштење Српског националног већа северног Косова и Метохије које је потписао његов председник др Милан Ивановић)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *