Вијести, Регион

Пуцњава у Србици, мета Азем Суља?

11

Сукоб двојице високих званичника албанских ривалских партија у Србици. Једна особа рањена. Различите верзије догађаја. Гани Геци тврди да није пуцао у високог званичника Тачијеве Демократске партије Косова Азема Суљу. Суљин пратилац рањен.

Један од пратилаца Азема Суље, високог званичника ДПК Хашима Тачија, рањен је данас после још неразјашњеног сукоба са локалним лидерима ривалског Демократског савеза Дарданије у Србици, јављају косовски медији.

До сукоба Азема Суље, познатог и по надимку „Велики ујак“, и Ганија Геција дошло је после предизборног скупа ДПК у Србици, којем је присуствовао и косовски премијер Хашим Тачи.

Геци, који је од 1998. године у лошим односима са Дреничком групом ОВК, вербално се сукобио са Суљом, а током свађе чули су се и пуцњи из ватреног оружја. Рањен је један од пратилаца Азема Суље.

ДПК је, одмах, за инцидент оптужила Геција, наводећи да је он испалио хице у правцу Суље, али је Гецијев брат, Јакуп, навео да Гани Геци није пуцао.

Полиција се још није огласила.

Непознате особе су, протеклих година, у неколико наврата покушале да убију Ганија Геција, који је током рата био присталица Демократског савеза Косова Ибрахима Ругове. Геци је за те нападе оптуживао врх Тачијеве партије.

Сукоб Геција и Тачијеве странке

Геци је, у новембру 2009. године, изазвао озбиљан скандал, јер је у скупштини оптужио, додуше неименоване чланове владе, али и посланике, да су претходних десет година учествовали у многим криминалним радњама, укључујући и злочине са политичком позадином.

Геци је, током кампање за изборе 2010. године наоружан ушао у студио једне од приштинских телевизија и предизборну емисију.

Геци, некадашњи припадник ОВК, и сам се нашао на мети нападача октобра 2001. године, када су аутомобил у којем се возио кроз село Лаушу, у Дреници, рафалом из аутоматског оружја засули нападачи који никада нису идентификовани. Том приликом, убијен је новинар дневника Бота сот Беким Кастрати, а Геци је био рањен.

Пуцњава је уследила после Кастратијевог текста у коме се наводе злочини над Албанкама, које су, наводно, починили Хашим Тачи и његов блиски сарадник Сулејман Селими, познат и под ратним надимком Султан. Селими је сада командант новооснованих Безбедносних снага Косова.

Еулекс је, после Гецијеве изјаве и сведочења наводног учесника у тим неделима Назима Блаце, ухапсио четири особе и покренуо истрагу против још неколико бивших шефова Обавештајне службе ОВК, листом високих функционера Тачијеве странке.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *