Вијести, Регион

Противници геј-параде кренули према Влади, али их на Теразијама зауставила полиција

ПОЛИЦИЈА СЕ ИСПРЕЧИЛА У ДВА КОРДОНА, АЛИ ЈЕ У ОКОЛНИМ УЛИЦАМА ИМАЛА ПОЈАЧАЊА БАР ЗА ЈОШ ДВА

  • Покрет Двери је претходно на Тргу Републике одржао протест са кога је затражено да се парада не одржи. Окупљени су носили државне и заставе Двери, а уз увреде на рачун премијера Александра Вучића, на скупу су се чуле и модификоване навијачке песме против одржавања Прајда попут „П….. градом неће шетати, неће шетати”

         УЧЕСНИЦИ протеста који је вечерас организовао покрет Двери на Тргу Републике, дошли су на Теразије, где су чекали одлуку Бироа за координацију служби безбедности о стурашњој геј-паради.

         Кордон полиције постављен на улици, спречио је окупљене да наставе кретање према Влади Србије, а представници Двери су апеловали да се мирно сачека одлука Бироа за координацију служби безбедности.

         Организатори геј-параде раније су најавили да ће њихове „шетња” бити одржана сутра у центру Београда. То су учинили пре него што је ЕУ-власт саопштила одлуку о њеној забрани или одржавању.

         Покрет Двери је претходно на Тргу Републике одржао протест са кога је затражено да се парада не одржи.

         Окупљени су носили државне и заставе Двери, а уз увреде на рачун премијера Александра Вучића, на скупу су се чуле и модификоване навијачке песме против одржавања Прајда попут „П….. градом неће шетати, неће шетати”.

         Представник Двери Владан Глишић позвао је окупљене на миран и ненасилан протест поручивши Бироу за координацију служби безебдности да „не прозива окупљне због глупости – геј параде”.

         На скупу је приказан и руски филм „Содома” који како су организатори рекли указује на погубан утицај промоције хомосексуализма на децу и породичне вредности.

         Глишић је пре почетка скупа рекао новинарима да је кампања Двери била узбуњивање јавности, односно „да људи схвате да прича о геј паради није прича о људским правима”.

         „Ово окупљање треба да охрабри грађане Србије да јавно кажу свој став који је већински – да не треба да буде геј параде”, рекао је Глишић.

         Он је додао да ово није „хомофобично окупљање већ окупљање против ЛГБТ активиста који покушавају да уведу тоталитарану идеологију у наше школе и куће и да нас доведу у ситуацију да породичне вредности више не буду главне вредности у Србији”.

         Представник Двери Данило Тврдишић рекао је да је протест организован како би се заштитила деца од агресивне промоције идеологије хомосексуализма

         Двери су овде данас, јер желимо јасно и прецизно да поручимо влади Србије да је залагање за геј параду и уопште промоција хомосексуалних права противуставно деловање, рекао је Твридишић.

         Према његовим речима, то залагање нема никакве везе са људским правима, већ обрнуто – „представља атак на већину грађана и традиционалне вредности”.

Противници геј-параде кренули према Влади, али их на Теразијама зауставила полиција

Противници геј-параде кренули према Влади, али их на Теразијама зауставила полиција

Скуп су обезбеђивали бројни редари Двери, на Тргу Републике је била присутна и полиција, али се саобраћај нормално одвијао.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *