Вијести, Регион

Просвета тражи да за њу не важи смањење плата у јавном сектору

ПОТПУНО ИЛИ ДЕЛИМИЧНО ШТРАЈКУЈЕ ВИШЕ ОД 1.000 ШКОЛА ШИРОМ СРБИЈЕ

        ПРЕДСЕДНИК Уније синдиката просветних радника Драган Матијевић изјавио је да је од среде ујутро више од 1.000 школа у Србији делимично или потпуно обуставило рад захтевајући изузеће просвете из најављеног смањења плата у јавном сектору и доношење закона о платним разредима.

         „Према подацима Уније синдиката просветних радника Србије, од 10 часова, у штрајку је 435 школа од чега је 330 потпуно обуставило рад а 105 школа ради са минимимом процеса рада. Од осталих синдиката имамо потврду да је одзив на обуставу рада добар па рачунамо да преко 1.000 школа широм Србије учествује у штрајку“, казао је Матијевић за агенцију Бета.

        Он је након протеста просветних радника у Београду оценио да је такав одзив превазишао очекивања организатора штрајка што према његовим речима „показује да су просветни радници схватили озбиљност ситуације у којој се налазе“.

Штрајк просветних радника

Штрајк просветних радника

Више од 2.000 чланова чланова Уније синдиката просветних радника, Синдиката образовања Србије, Синдиката радника у просвети и Гранског синдиката просвете „Независност“ протестовало је у Београду захтевајући да се просветни радници изузму из најављеног смањења плата у јавном сектору.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *