Вијести, Регион

ПРИМЕР: Нови министар финансија Грчке на посао стиже мотоциклом Yamaha XJR 1300

ВАРУФАКИС ОБЈАВИО ДА АТИНА НЕЋЕ УЗИМАТИ НОВЕ КРЕДИТЕ ЈЕР НЕЋЕ ДА БУДЕ „НАРКОМАН”

  • Јанис Варуфакис подвукао да влада Алексиса Ципраса жели „нови споразум са Европом” и објаснио: „Отплата дугова мора бити повезана са растом бруто друштвеног производа Грчке. Циљ мора бити да се измени и Европа, а не само Грчка”

         НОВА грчка влада одлучила је да прода све министарске аутомобиле марке BMW и да им стави на располагање економичније и јефтиније „видове транспорта”.

         Своје потез, први је повукао министар финансија Јанис Варуфакис који је објавио да ће користити мотоцикл. И, већ је на важан састанак у влади стигао својом омиљеном

         Варуфакис није сиротиња јер је дуго био кључни економиста у Valve Corporation, америчкој компанији која прави компјутерске игре (њене су: Half-Life, Portal, Counter-Strike, Team Fortress, Day of Defeat, Left 4 Dead, Ricochet, Alien Swarm и Dota 2).

         Варуфакис је, иначе, саопштио сународницима да Грчкој нису потребни нови кредити и да је Атина претходних година била „наркоман који је зависио од нових кредитних доза”.

         По његовом мишљењу, нови кредити само повећавају укупни државни дуг Грчке, а проблем не решавају.

         Он је прецизирао да ће његова земља преговарати са Еврогрупом, Европском централном банком и ММФ, али не са њиховим представницима као тзв. „тројком”.

Јанис Варуфакис на мотору долази на посао

Јанис Варуфакис на мотору долази на посао

Варуфакис је подвукао да влада Алексиса Ципраса жели „нови споразум са Европом” и објаснио: „Отплата дугова мора бити повезана са растом бруто друштвеног производа Грчке. Циљ мора бити да се измени и Европа, а не само Грчка. Надамо се да ћемо нови договор постићи до краја маја”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *