Вијести, Регион

Претресена кућа аутора странице „Рушимо Додика“

Бањалучка полиција претресла је кућу и узела изјаву од Дејана Прерада из тог града, познатог по томе што је направио Фејсбук профил који носи назив „Рушимо Додика“.

Портпаролка Центра Јавне безбедности Бањалука Марија Маркановић тврди да је разлог за претрес куће и помоћног објекта које користи Прерад постојање сумње да поседује предмете чије неовлашћено држање је кривично дело, као и ради промета опојних дрога и кривичног дела против привреде и платног промета.

Милорад Додик

Милорад Додик

Претрес је, како пише сарајевски „Дневни аваз“, обављен у петак у координацији с бањалучким Окружим тужилаштвом, а на основу наредбе Основног суда Бањалука.

С друге стране, Прерад тврди да су га током шестосатног испитивања у полицији углавном испитивали о Фејсбук групи коју је направио и његовим контактима с председником удружења грађана „Слободна Република“ Николом Дроњком и да се ради о „прогону неистомишљеника“.

Он је медијима рекао да су полицајци, којих је било око 20, престрашили његову жену и дете, док у полицији наводе да су поступали у складу са законом.

Извор. Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *