Вијести, Регион

Предлагао покалиточавање Срба, а ухапшен због диловања кокаина

hrvatski-voditelj-foto-youtube-1384180310-395615-620x330

Загреб – Након што је у суботу приведен и новчано кажњен због поседовања грама кокаина, полиција је поновно ухапсила телевизијског водитеља Велимира Бујанца.

Овог пута се сумња да је препродавао дрогу.

У очекивању да га полиција позове на претрес Бујанчевог стана, адвокат Звонимир Ходак је рекао да његов клијент тврди да“ никада у животу то није радио“, као и да у стану „нема никакве дроге“.

Прецизирао је да је полиција на врата његовог клијента „покуцала“ јутрос око седам часова, након чега је Бујанац одведен у седиште Канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала на Ораницама.

„Очекујемо претрес стана, а онда ћемо видети хоће ли бити пуштен, одведен на даље испитивање у тужилаштво или предат притворском надзорнику“, навео је Ходак.

Додао је да Бујанец пре суботњег хапшења никада није имао никакве везе с дрогом, због чега је и кажњен релативно ниском новчаном казном од 1.700 куна. Иако у полицији не желе да открију о чему је реч, неслужбено се сазнаје да је Бујанчево приводјење део опсежније полицијске акције.

Бујанец је одувек био контроверзна особа, а раних деведесетих година био је и један од вођа ригидне деснице. Познато је да је 1990. године основао омладину ХДЗ у Вараждину, да би само годину дана касније постао председник страначке омладине на националном нивоу. Ипак убрзо је прешао у ХСП.

У средиште занимања хрватске јавности дошао је 1994. године када је у недељнику Глобус објављена његова изјава: „Јасно је за какво се решење српског питања залажем: једну трећину иселити, једну трећину, лојалних, прекрстити, а једну трећину, злочинце, поубијати.”

Бујанец данас тврди да је реч о „злонамерној презентацији од стране уредништва Глобуса“ и да су му приписане речи које никада није изговорио.

Курир

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *