Вијести, Регион

Празнична грозница у БиХ

Бања Лука, Сарајево — Иако је до Нове године остало још неколико дана, судећи према гужвама у трговинама, празнична грозница увелико је завладала, пишу бањалучке „Независне новине“.

Прехрамбени производи који су, традиционално, део празничне трпезе, пиће, новогодишњи поклони, играчке… само су неки од артикала за којима ових дана влада велика потражња.

Новогодишња празнична грозница у „Меркатор“ маркетима почела је још прошле седмице, а очекивано је ће гужве за викенд бити највеће.

Купци тада обављају последње припреме за прославу „најлуђе ноћи“, истичу представници „Меркатора“ у Бањалуци и тврде да је у њиховим продајним јединицама забилежен знатан пораст промета у односу на претходни месец, али и у поређењу са истим периодом прошле године.

Разлога за задовољство имају и други трговински центри у БиХ (Маxи, Темпо…) у којима је, такође, приметан пораст броја потрошача и повећање количине артикала по једној куповини, али је приметно и повећање вредности куповине.

Празнична грозница у БиХ: Сарајево (Бета/АП)

Празнична грозница у БиХ: Сарајево (Бета/АП)

Грађани се на разне начине довијају како би испоштовали традицију, подсећа дневник, али након тога уследе „главобоље“ јер минус у новчаницима треба санирати.

Ипак, већина предстојећих празника овог пута прослављаће се много скромије него што је то било раније, а једини разлог је беспарица.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *