Вијести, Регион

Православни део владе Српске положио заклетву у бањалучком храму Христа Спаситеља

ЦВИЈАНОВИЋ: ПОКЛОЊЕНО НАМ ЈЕ ПОВЕРЕЊЕ ДА БУДЕМО ВЛАДА КОНТИНУИТЕТА, АЛИ И ВЛАДА ПРОМЕНА

        ПРЕМИЈЕР Републике Српске Жељка Цвијановић и министри у Влади православне вероисповести положили су данас заклетву у бањалучком храму Христа Спаситеља.

        Цвијановићева је нагласила да сарадња са Србијом остаје високо на листи припоритета и нове Владе, али укупно гледајући и регионална сарадња, сарадња са европским и неевропским регијама, све што је рађено на спољном плану, настојећи да се презентује и афирмише Српска.

         „Очекујем интензиван рад и нову динамику. У овом саставу Владе је један број старих министара, а дошли су и неки нови. То је добро због континуитета. Не бежим уопште, него чак афирмишем причу да је то влада континуитета“, нагласила је премијер Српске.

        Она је рекла да је и претходна Влада, ова власт – коалиција, девет година спроводила важне ствари у Српској и упркос економској кризи успевала да буде редовна у исплатама и давањима и није угрозила функционисање буџета.

         „Причали су да се претерано задужујемо. Задужење и дуг су оптерећење сваке земље, али нас нису довели у групу ризично задужених земаља, нити високо задужених земаља“, рекла је Цвијановићева и додала да се никада није одустало ни од једног важног инфраструктурног пројекта због кризе.

         „Понашали смо се одговорно. Ми смо ти којима је поклоњено поверење на изборима, да будемо Влада континуитета, али и Влада промена. Веома јасно смо разумели ту поруку“, нагласила је Цвијановићева.

Цвијановић и министри у храму Христа Спаситеља

Цвијановић и министри у храму Христа Спаситеља

Министар унутрашњих послова Драган Лукач истакао је да Републици Српској предстоје многе реформе у разним областима.

„МУП мора претрпети корените реформе, организационе и кадровске, да бисмо изнашли најјачу снагу МУП-а која може да се бори са криминалом и корупцијом, највећу снагу с циљем заштите Републике Српске и свих њених грађана“, нагласио је Лукач.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *