Регион

Пожар протеста против НАТО шири се Србијом

НАЈАВЉЕНИ ПРОТЕСТИ У НОВОМ САДУ И КРАГУЈЕВЦУ, А ЦЕНТРАЛНИ ЋЕ БИТИ 27. МАРТА У БЕОГРАДУ

  • Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ: Власт је омогућила НАТО оно што није могао да оствари авионима, ракетама, уранијумским и касетним бомбама, и то НАТО-у који своје снаге усмерава ка Русији. ЕУ се распада, а народи Европе, свесни значаја наше борбе 1999, убрзо ће се и сами ослободити од НАТО који их је окупирао после 2. светског рата
  • Братислав ДИКИЋ: Србији, једва преживљава, а добила је понижавајући закон о „сарадњи са НАТО“, који угрожава национално достојанство и достојанство жртава агресије. Надам се да ће масовна протестна окупљања народа која се настављају, прерасти у окупљања на којима ће се славити победа
  • Протестну шетњу централним улицама Ниша – уз песме о Косову, усклике Србији и Русији и погрдна скандирања власти и НАТО пакту – пратили су и мотоциклисти клуба „Ноћни вукови“. Завршена је код храма Светог цара Константина и у храму, молитвом

         СРБИЈА је у опасности! НАТО је у њу закорачио! Без слободе нема живота! – биле су снажне поруке које је изрекао заменик председника Покрета за Србију адвокат Горан Петронијевић на великом анти-НАТО протесту у Нишу, одржаном под геслом „НАРОД СЕ ПИТА!“.

         Протестни покрет као талас путује Србијом. После протеста у Београду, у петак се у Нишу окупило више хиљада грађана и ратних ветерана на народном протесту који су организовали Српски сабор Заветници, Покрет за Србију и Патриотски покрет Србије, а којима су се прикључили, уз обраћања скупу и представници Независног полицијског синдиката, српске дијаспоре из Француске, навијачке организације „Србска част“ и многи други, а у мноштву застава и симбола Србије и Русије, као и патриотских организација виђене су и заставе ДСС, Двери и Руске странке.

         Најављени су и протести у Новом Саду и Крагујевцу, а и у другим градовима и највећи, централни протест, 27. марта поново у Београду.

         Говорећи са бине на Тргу краља Милана у Нишу, Горан Петронијевић је упозорио на све опасности одлуке коју је, ратификујући споразуме са НАТО, донео садашњи сазив Народне скупштине, називајући га „најгорим у историји“.

         НАТО-у се омогућује оно што није могао да оствари авионима, ракетама, уранијумским и касетним бомбама, и то НАТО-у који своје снаге усмерава ка Русији.

         Петронијевић је истакао да сви морамо бити поносни, и на томе заснивати своју политику, на 1999. годину, због које ће српски народ остати записан у историји, и због чега га у свету поштују – као народ који се супротставио Новом светском поретку.

         ЕУ се распада, а народи Европе, свесни значаја наше борбе, убрзо ће се и сами ослободити од НАТО који их је окупирао после 2. светског рата.

          НАТО је закорачио у Србију, а тамо где он уђе – одатле више не излази, нагласио је Петронијевић и додао: зато морамо да ослободимо Србију!

          Сви говорници су апеловали на народно јединство и потребу да се снажном општенародном акцијом Србија избави од НАТО претње, поврати своју слободу и могућност савезништва са Русијом, јер једино тако Србија може добити и нову одговорну власт и економски и социјални напредак.

          Председник Патриотског покрета Србије и бивши командант Жандармерије Братислав Дикић је указао да у Србији, која једва преживљава и којој је ускраћена слобода медија, добијамо и понижавајући закон о „сарадњи са НАТО“, који угрожава национално достојанство и достојанство жртава агресије. Он је изразио наду да ће масовна протестна окупљања народа која се настављају, прерасти у окупљања на којима ће се славити победа.

          На митингу у центру Ниша говорили су и портпарол Заветника Милица Ђурђевић, др Андреј Фајгељ, професор из Новог Сада, председник градског одбора Покрета за Србију у Нишу Бобан Раденковић, као и представник Независног полицијског синдиката и представник српске дијаспоре из Француске, који је пренео поздраве и подршку француског Националног фронта и његове председнице Марин ле Пен.

         Пре почетка митинга, организатори су положили венце на споменик жртвама НАТО агресије у Нишу, а дугачку протестна шетњу централним градским улицама уз песме о Косову, усклике Србији и Русији и погрдна скандирања власти и НАТО пакту, пратили су и мотоциклисти клуба „Ноћни вукови“.

         Протестна шетња је завршена код храма Светог цара Константина и у храму, молитвом.

         Читав протест је протекао без иједног инцидента.

Пожар протеста против НАТО шири се Србијом

Пожар протеста против НАТО шири се Србијом

Иако је догађај пратио велики број новинара, десило се слично као код недавног протеста у Београду – домаћи медији су протест или прећутали или му дали веома скроман публицитет, док су све централне ТВ станице у Русији о протесту извештавале опширно и у ударним терминима.

Извор: Факти.р

Коментариши чланак

Коментара