Вијести, Регион

Породици Џевада Љајића стан, супрузи Мирослава Веселиновића се тражи посао

СТАН ОБЕЗБЕДИО АНОНИМНИ БИЗНИСМЕН ИЗ НОВОГ ПАЗАРА

         ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Пазара Мехо Махмутовић изјавио је данас да је на седници Градског већа донета одлука да се упути помоћ породицама настрадалих пилота, а породици доктора Џевада Љајића биће решено стамбено питање.

         Махмутовић је на РТС рекао да се за породицу погинулог медицинског техничара Мирослава Веселиновића чине напори да се његовој супрузи обезбеди сталан посао, пошто сада мора да се брине о двоје малолетне деце.

         Махмутовић је подсетио да је јуче, поводом погибије шесторице људи и једне бебе приликом пада хеликоптера Војске Србије у Новом Пазару одржана ванредна седница Градског већа којој је присуствовао и потпредседник владе Расим Љајић и том приликом је донет закључак да се у Новом Пазару прогласи тродневна жалост.

         Он је рекао да је донета одлука да се упути помоћ породицама настрадалих пилота, а породици доктора Џевада Љајића решено је стамбено питање, захваљујући помоћи једног бизнисмена из тог града.

         У Новом Пазару данас ће бити одржана комеморација, а затим у 13 сати биће сахрањен Мирослав Веселиновић на православном гробљу недалеко од Новог Пазара, а у 15 сати биће одржана џеназа доктору Џеваду Љајићу.

         Транспортни хеликоптер ВС Ми-17 срушио се у петак, 13. марта, касно увече у ширем реону аеродрома „Никола Тесла” у Сурчину, а у удесу су погинули мајор Омер Мехић, капетан Милован Ђукарић, чланови посаде Небојша Трајић и Иван Миладиновић, лекар Џевад Љајић и анестезиолог Мирослав Веселиновић из Новог Пазара, као и беба из породице Адемовић.

Mехо Mахмутовић

Mехо Mахмутовић

Хеликоптер Војске Србије био је упућен у Рашку да обави хитан транспорт здравствено угрожене бебе, што због одрона није могло да буде обављено комбијем до Клиничког центра у Крагујевцу.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *