Вијести, Регион

А. ПОПОВИЋ: Против смо продаје Телекома и концесије за београдски аеродром

ДСС НЕ БИ ПОДРЖАЛА ИЗБОР ВУЧИЋЕВЕ ВЛАДЕ ЈЕР ЈЕ ОНА МАЛО „ИСТУМБАНА“ ДАЧИЋЕВА ВЛАДА

ДЕМОКРАТСКА странка Србије не би подржала избор нове владе, изјавио је данас заменик председника те странке Александар Поповић уз оцену да влада није нова већ реконструисана, стара.

„Слажемо се са посланицима ДС и НДС да је ово реконструисана влада са истим странкама и добрим делом истих министара“, рекао је Поповић на конференцији за новинаре.

Он тврди и да је ситуација у Србији данас тежа него када је претходна влада „у истом саставу“ почела са радом.

Говорећи о експозеу премијера Александра Вучића, Поповић је рекао да је анализа проблема у великој мери дата коректно и да је за ДСС сатисфакција што је речено да је Србија изгубила седам милијарди евра на нереално повећање плата и пензија од 2008. године.

„ДСС је била против те мере, а чињеница је да је странка која је била инспиратор и иницијатор те мере СПС“, тврди Поповић.

Поповић је навео и да је добро што се у експозеу наводи колико је запослених у јавном сектору, али додаје да је требало да стоји и ко је, када и колико повећао број тих запослених.

Он је рекао и да се ДСС не слаже са смањењем плата у образовању, здравству, култури и униформисаном делу војске и полиције јер, како је рекао, „ти људи нису криви за чињеницу да је државна бирократија препумпана“.

ДСС је, навео је Поповић, против продаје већинског пакета акција у Телекому Србија и давања концесије за аеродром.

Он је прокоментарисао и саопштење СНС-а у вези РТС-а оцењујући да је оно у супротности са експозеом у коме се истиче значај слободе медија.

Александар Поповић

Александар Поповић

„У том случају стојимо на страни експозеа. ДСС никада, ни када је била на власти, није издала ниједно саопштење везано за то како било који медији обавља посао“, рекао је Поповић.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *