Вијести, Регион

Полиција спречила акцију за породиље и бебе

Десетине родитеља окупиле су се данас на Тргу републике у Београду да подрже акцију „Окачи играчку о клин“ коју је преко друштвених мрежа организовао Дејан Савић. Окупљени су протестом захтевали да се укине мера коју је донела градска власт да се породиљама једнократна новчана помоћ смањи за 50 одсто. Међутим, полиција није одобрила одржавање овог скупа, а полицајци који су се у једном тренутку појавили на скупу и легитимисали Савића.

„Иза мене не стоји никаква организација, немам ни лични мотив. Још увек родитељ, али сматрам да се треба бунити, јер какав је социјални програм ове државе ако на бебама штедимо“, рекао је Савић за „Ало“ и додао да суграђани треба да изнесу сувишне играчке и њима оките град јер је „акција градске власти бизарна“.

Савић објашњава да ће грађани на овај начин показати да су играчке вишак, јер нико више нема пара да одгаја децу. Док је Дејан из протеста качио играчке на бандеру, број родитеља који се прикључују акцији се повећавао. Јелена Дучић из Београда, мајка једноипогодишњег дечака каже да не разуме како то „држава има пара да омогући некима да бесплатно мењају пол, а нема пара за маме које желе да истој тој држави подаре децу“.

Мама са три ћерке у шетњи: Како да гајимо децу кад немамо од чега?

Мама са три ћерке у шетњи: Како да гајимо децу кад немамо од чега?

Скупу је присуствовао и Душан Милисављевић, посланик ДС-а, који је рекао да је активан на друштвеним мрежама, па је тако чуо за ову акцију и као грађанин дошао да је подржи.

„Дошао сам самоиницијативно да подржим родитеље, али ако им било шта затреба радо ћу помоћи и у парламенту“, рекао је он.

Извор: Вести-онлине

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *