Регион

ПО ДСС КиМ: Санда је вратила на КиМ српске институције које су биле евакуисане ’99.

„ИЗГЛЕДА ДА ПРИСТАЛИЦЕ ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ САДА ЗАДОВОЉАВА И ПРЕТКУМАНОВСКА СРБИЈА“

  • Посебно је гадљиво и отужно када Александар Вучић спочитава причу о патриотизму Санди Рашковић-Ивић, имајући у виду да је он потписао Бриселски споразум, акт највеће националне издаје у историји српског народа
  • Напади на др Сандру Рашковић-Ивић, што је необично, долазе и од председника СРС Војислава Шешеља. Једна од главних примедби челника СРС јесте да је мајка председнице ДСС-а Хрватица, што показује његов расистички приступ. Ако бисмо следили такав пут, онда би Срби требали да се одрекну јединог нобеловца којег имамо – Иве Андрића, јер је био католик, српске химне „Боже Правде“ пошто ју је компоновао Хрват, па највећег српског комедиографа Бранислава Нушића који је Цинцарин чије је право име Алкибијад Нуши. Морали бисмо чак да се одрекнемо и некадашњег председника САНУ и јединог Србина који је био члан француске академије наука Јована Цвијића, јер није био чистокрвни Србин, пошто му је баба била муслиманка из источне Босне

        ПОКРАЈИНСКИ одбор КиМ Демократске странке Србије даје пуну подршку председници Демократске странке Србије госпођи Санди Рашковић-Ивић, имајући у виду оркестриране нападе који долазе од стране Александра Вучића и његових поданика, као и од председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља.

        Чланови Демократске странке Србије на Косову и Метохији, изузетно цене рад садашње председнице Демократске странке Србије, који је пре свега показала на месту председника Координационог центра за Косову и Метохију, када је на Косово и Метохију вратила највећи део институција српске државе које су 1999. године избегле у тзв. ужу Србију. То се пре свега односи на Универзитет у Приштини, Цивилну заштиту, па све до покрајинског Народног позоришта, чиме је ојачано присуство државе Србије у јужној српској покрајини.

        Нажалост, њени наследници у форми Канцеларије за КиМ, Александар Вулин и Марко Ђурић кроз Бриселске споразуме те институције Републике Србије на Косову и Метохији гасе или предају сепаратистима у Приштини.

        Лажне изјаве званичника СНС-а, које су извучене из контекста интервјуа Санде Рашковић-Ивић, да је у Сребреници извршен геноцидни злочин не стоје, јер су у Скупштини Србије једино посланици Демократске странке Србије гласали против резолуције о Сребреници, а један од посланика је била Санда Рашковић-Ивић. Ове чињенице доказују да се против председнице Демократске странке Србије води прљава кампања са главним циљем да се спречи улазак коалиције ДСС-ДВЕРИ у Скупштину Србије. Разлог за то је, јер би ове две политичке странке и јавно и гласно износиле у парламенту Србије криминалне афере Александра Вучића и његовог режима, као и издајничку политику коју води на Косову и Метохији.

        Посебно је гадљиво и отужно када Александар Вучић спочитава причу о патриотизму Санди Рашковић-Ивић, имајући у виду да је он потписао Бриселски споразум, акт највеће националне издаје у историји српског народа. И не само то, него је и Александар Вучић одласком у Сребреницу својим присуством показао да је у Сребреници извршен геноцид над муслиманима, а да би испеглао своје раније гесло да за једног Србина треба убити сто Муслимана – он је општини Сребреница донирао 5.000.000 евра. То су паре пореских обвезника државе Србије.

        Напади на др Сандру Рашковић-Ивић, што је необично, долазе и од председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља, странке која слови за опозициону партију. Једна од главних примедби челника СРС јесте да је мајка председнице ДСС-а Хрватица, што показује његов расистички приступ.

        Срби јесу националисти али нису расисти и шовинисти. Ако бисмо следили такав пут који нам трасира Војислав Шешељ, онда би Срби требали да се одрекну јединог нобеловца којег имамо, а то је Иво Андрић, јер је био католик, па онда српске химне „Боже Правде“ пошто ју је компоновао Хрват, па онда највећег српског комедиографа Бранислава Нушића који је Цинцарин а чије је право име Алкибијад Нуши. Морали бисмо чак да се одрекнемо и некадашњег председника САНУ и јединог Србина који је био члан француске академије наука Јована Цвијића, јер није био чистокрвни Србин, пошто му је баба била муслиманка из источне Босне.

        Чудно је да се председник Српске радикалне странке до сада није оградио од издајничког Бриселског споразума, којим се предаје Косово, нити је прословио иједну горку реч за свог кума Александра Вучића. У интервјуу руској агенцији Спутник он се и залаже да Срби на Косову и Метохији треба да изађу на сепаратистичке изборе у организацији Приштине, под називом „Српска патриотска листа“.

ПО ДСС КиМ: Санда је вратила на КиМ српске институције које су биле евакуисане ’99.

ПО ДСС КиМ: Санда је вратила на КиМ српске институције које су биле евакуисане ’99.

Изгледа да је од некадашње Велике Србије и границе Карловац-Карлобаг-Огулин-Вировитица за Војислава Шешеља данас сасвим прихватљива преткумановска Србија или боље рећи Београдски пашалук.

Председник покрајинског одбора
Демократске странке Србије
др Ненад Којић

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара