Вијести, Регион

ПО ДСС: Јаблановић је смењен по Вучићевом договору са Приштином

ПРИСУСТВО СРБА У ШИПТАРСКИМ ИНСТИТУЦИЈАМА НЕСПОЈИВО СЕ СА СРПСКИМ ОПСТАНКОМ НА КИМ

  • Покрајински одбор ДСС позвао власт у Београду да опозове све Србе који су бирани на функције по законима самопроглашене Републике Косово и да распише нормалне изборе покрајинске и локалне по Уставу Републике Србије. Једино су такви избори у интересу Срба са Косова и Метохије као и Републике Србије 

        СМЕНА такозваног министра у Влади Косова Александра Јаблановића по свим индицијама је одрађена у договору председника Владе Србије Александра Вучића, Приштине и њихових западних ментора.

        Разлог за уклањање непожељног министра јесте релаксација политичке сцене на Косову и Метохији коју је створио Аљбин Курти и његов покрет „самоопредељење”.   

        Наводно незадовољство политичког врха Србије је само јефтина представа за јавност која ће се завршити после преговора Београда и Приштине у Бриселу по већ познатом сценарију. Изабраће се нови тзв. српски министар у сепаратистистичке институције а ови већ изабрани ће да се врате где су и били.

        Грађанима Србије Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, ће објаснити да је то у интересу Срба који живе на Косово и Метохији, што је најобичнија лаж. Такво објашњење се коси са здравом логиком јер присуство Срба у сепаратистичким институцијама је неспојиво са њиховим опстанком на Косову и Метохији.

        Присуство Срба у институцијама самопроглашене државе Косово само легализује и легитимише ову сепаратистичку творевину што је супротно Уставу Републике Србије.

        Да би остварили своје политичке циљеве, Шиптари више од дванаест година нису учествовали на било каквим изборима које је организовала Република Србија што им је трасирало пут ка сецесији Косова и Метохије.

        Покрајински одбор Демократске странке Србије позива власт у Београду да опозове све Србе који су бирани на функције по законима самопроглашене Републике Косово и да распише нормалне изборе покрајинске и локалне по Уставу Републике Србије.

Покрајински одбор Демократске странке Србије

Покрајински одбор Демократске странке Србије

Једино су такви избори у интересу Срба са Косова и Метохије као и Републике Србије.

(саопштење Покрајинског одбора ДСС за Косово и Метохију)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *