Регион

ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ 19. ЈАНУАРА

БАЊАЛУКА, 17. ЈАНУАРА /СРНА/ – У Бањалуци ће у уторак, 19. јануара, поводом великог хришћанског празника Богојављења, бити одржана богојављенска литија и пливање за Часни крст, саопштено је из Градске управе.

За Часни крст ове године би требало да плива 35 младића. Пообједник ће бити дарован златником, а остали пливачи пригодним поклонима.

Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем служиће у Саборном храму Христа Спаситеља Свету архијерејску литургију, која је заказана за 9.00 часова.

Након литургије, у 12.00 часова, испред Саборног храма Христа Спаситеља кренуће богојављенска литија улицама града ка Градском, односно мосту Патре, гдје ће такмичари у Врбасу пливати за Часни крст.

Пливање за Часни крст 19. јануара

Пливање за Часни крст 19. јануара

Због одржавања богојављанске литургије, у оквиру које је предвиђено кретање свечане литије од Саборног храма Христа Спаситеља до Градског моста, биће обустављен саобраћај од 11.00 до 14.00 часова.

Саобраћај ће бити обустављен у улицама Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Алеје Светог Саве до Булевара цара Душана, затим Марије Бурсаћ, на дијелу од Книнске до краља Петра Првог Карађорђевића, те Булевар цара Душана, на дијелу од Улице краља Петра Првог Карађорђевића до Улице Ђуре Даничића.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара