Вијести, Регион

PIC: Русија одбацила коминике

Сарајево – Високи представник у БиХ Валентин Инцко саопштио је, након дводневне сједнице Управног одбора Савјета за провођење мира /PIC/, да Руска Федрација није подржала коминике у којем се, између осталог, позива на мијењање политичког приступа у БиХ и договор о неријешеним питањима.

„Поштујем мишљење и ставове свих чланова PIC-а и сигуран сам да ће представници Руске Федерације сами објаснити шта им није прихватљиво у коминикеу“, рекао је Инцко новинарима у Сарајеву.

Инцко је нагласио да је састанак политичких директора PIC-а одржан у ванредним околностима, те да земље и организације које су чланице тог тијела стоје раме уз раме са људима у БиХ који су погођени овом страшном природном катастрофом.

PIC: Русија одбацила коминике

PIC: Русија одбацила коминике

„Солидарност у овим временима није само на ријечима и многе земље чланице PIC-а упутиле су практичну помоћ погођеном народу“, каже Инцко.

Он је рекао да су политички директори PIC-а у коминикеу позвали на мијењање политичког приступа у БиХ и да се рјешавају питања попут пет плус два услова и циљева, одлуке Уставног суда у Мостару, књижења војне имовине и пребивалишта.

Извор: Глас Српске

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *