Вијести, Регион

Петиција за доношење закона о забрани ЛГБТ пропаганде малолетним лицима

EXIF_IMG

По свим истраживањима огромна већина нашег народа је против одржавања манифестације тог чудног имена, Параде поноса, и не може да нам не засмета чињеница да неко мимо наше воље, са великом острашћеношћу, покушава да нам прогура њено одржавање.

Ову конференцију смо заказали да бисмо показали шта се крије иза намере наметања ових тзв. нових вредности, и зашто се у јавности ствара атмосфера где свако ко се с тим вредностима не слаже проглашава за фашисту, хулигана, дивљака и сличне – рекао је представник организације „Србски Образ“ Младен Обрадовић на конференцији за новинаре на којој је најављена акција прикупљања потписа за доношење закона о забрани ЛГБТ пропаганде.

– Мислимо да је дошао крајњи тренутак да се Србија и по овом питању угледа на братску Русију, где је донесен закон о забрани хомосексуалне пропаганде малолетним лицима. Најновији пример куда све то води се може наћи и у уџбеницима који су наметнути деци у средњим школама у Војводини, и за сада та настава која се назива „Здравствено васпитање о репородуктивном здрављу“ се одвија на огледном нивоу, с намером да постане и општеприхваћена – додао је Обрадовић, констатујући да ће тај предмет сасвим сигурно покушати наметнути свој деци у Србији.

Адвокат Горан Петронијевић је рекао да је читава конференција сазвана и због наводног уџбеника који не би смео да се сматра за уџбеник, јер га Министарство просвете није одобрило, те је његов улазак у образовне институције скандал сам по себи.

– Међутим, то није једини разлог. Мене је јако узбудило, и као родитеља и као деду, шта се све у школама данас у Србији учи, јер се ово може слободно назвати неком врстом образовне субверзије. На неколико места у овој књизи постоје неке констатације и ставови који су скандалозни. Примера ради, на страници 83. пише да „не постоје препоруке ни границе када се може најраније ступити у сексуалне односе“ – приметио је Петронијевић, нагласивши да закон говори супротно, те да исказан став из књиге представља подстрекавање на кривично дело.

Констатујући да се иза намере парадирања у великим градовима и на најпрометнијим местима крије намера да се хомосексуалност пропагира међу онима који су још увек сексуално неопредељени, односно деци, Петронијевић је закључио да се томе мора стати на пут јер је крајњи циљ разарање традиционалних вредности и смањење репродукције српског народа.

Етнолог Драгомир Антонић је, констатујући да у познатој људској историји никада није постојало неко традиционално друштво у којем су на једнак начин били третиране хетеросексуалне и хомосексуалне везе, истакао да се одлично зна које је понашање нормално, а које није.

– Није, дакле, то нешто ново. Тога је било и пре 1.000 година, и увек се радило само о једном праву; да ли је онај који води друштво био у стању да се избори за право већине, да бране оно што је традиција и што омогућава живот заједници, јер да вас подсетим, Србија се налази у врло лошој демографској ситуацији – нагласио је Антонић, додавши да је то проблем са многим традиционалним европским друштвима.

Говорећи о томе шта је потребно учинити поводом тога, Антонић је похвалио иницијативу да се о томе говори јавно.

– Треба показати да има људи који се не плаше да говоре да то није нормално. Свако може да буде шта жели, али за развој једног друштва је неопходно да се зна шта је мушко, а шта женско, ко заснива породица и шта пружа могућности да се један народ и даље репродукује. Следећа фаза ће им бити да се забрани коришћења речи „мајка“ и „отац“, и да се оно замени само с речју „родитељ“, опет с циљем уметања конфузије у традиционалне односе у породици – истакао је Антонић, закључивши да се иза свега тога крије намера одређених група да владају, а не да дођу до неке равноправности.

Представница „Српског сабора Заветници“ Милица Ђурђевић је, приметивши да је најављена „Парада поноса“ отказана у последњем тренутку, изразила забринутост због изјаве председника Србије који је изјавио да припрема за следећу почиње већ следећег дана.

– Ових дана српска јавност је шокирана фотографијама које су дошле са „Параде поноса“ у Сан Франциску, које превазилазе сваку границу најгоре порнографије, па се питамо да ли постоји намера да се једног дана исто уради и у Србији. Шокирани смо и чињеницом да је у Ослу одржан дечији „геј“ фестивал. И у Србији су кренули са отверном пропагандом упереном против деце, јер је у оквиру овогодишњег „Геј вика“ одржана изложба под називом „Моје квир детињство“ на којој су приказане фотографије деце у којој су дечаци били обучени у женску одећу и супротно – истакла је Ђурђевићева, рекавши да је очигледно да се иза тога крије промоција изопачености, јер су људи из Хелсиншког одбора, који су изложбу и организовали, отворено рекли да је она била намењена средњошколцима.

– Морамо да кажемо и оно што српски медији и полиција крију. Наиме, у ноћи 27. септембра, када су ЛГБТ активисти ишли у шетњу која је била забрањена, они су и развалили капију на улазу у двориште Вазнесењске цркве. Занима нас због чега нико није реаговао због тога, и када ће починиоци бити процесуирани – нагласила је она, закључивши да је време да се власт и српска јавност бави другим, озбиљнијим питањима, попут Косова, све учесталијих покушаја да се укине Република Српска и одумирању српских села, поготову оних се налазе у близини административне линије са Косовом.

Иван Ивановић, представник организације „СНП Наши“, подсетио да је да су „Наши“ још прошле године написали предлог закона против ширења геј пропаганде, по којем би требао да постоји орган који би био задужен само за заштиту друштва од ЛГБТ пропаганде.

– По предлогу тог закона, између осталог, било би забрањено дискриминисати особу која у јавном говору уместо речи „геј“ који заправо значава веселу особу (а која је еуфемизам пропагандног карактера за хомосексуалца) користи традиционалну српску реч „педер“ односно „мужоложник“. Срби имају апсолутно право да слободно говоре у својој држави својим језиком и апсолутно нико не би смео да их присиљава да свој говор мењају – истакао је Ивановић, додавши да свако ко онемогућава слободу говора треба да буде законски процесуиран.

– Свесни смо да политичке странке које су сад на власти овакав закон неће усвојити, и зато позивамо српски народ да не гласа за странке које подржавају ЛГБТ пропаганду, већ да се окрену младим националним покретима који одлично знају у ком правцу Србија треба да се развија у будућем периоду – закључио је Ивановић.

На молбу да прокоментарише јучерашњи апел ЛГБТ активиста да му се забрани учешће у конференцијама за штампу, Младен Обрадовић је изјавио:

– Врло је занимљиво да се они који управо заснивају своју агресивну пропаганду на причи о томе како су њима угрожена нека права, залажу да се иста та права одузму другима. Дакле, оне који не мисле као они, по њима, треба жигосати и треба им забранити јавни наступ, и да на било какав начин каже управо оно што већина народа мисли. Ја сам заиста почаствован тим њиховим предлогом, и позивам их да убудуће, када будемо имали било какву акцију, као рецимо ову коју ћемо имати ових дана око прикупљања потписа за забрану њихове пропаганде, да дођу сами и покушају да је забране – рекао је Младен Обрадовић, подсетивши на случај Боре Ђорђевића којег су ових дана организатори „Прајда“ оптужили да шири хомофобију, само зато што је рекао нешто што њима не одговара.

Патриотске организације најављују петицију за доношење закона о забрани ЛГБТ пропаганде малолетницима

Патриотска организација Србски Образ је за данас заказала конференцију за новинаре “Народ против ЛГБТ пропаганде”, која је заказана за 12 часова у Прес центру УНС-а.

Учествоваће:

– Младен Обрадовић, председник Србског Образа;

– Иван Ивановић, председник СНП Наши;

– Милица Ђурђевић, портпарол Српског сабора Заветници;

– Горан Петронијевић, адвокат;

– Драгомир Антонић, етнолог.

На конференцији ће бити показани нови уџбеници “Здравственог васпитања о репродуктивном здрављу” који, по речима организатора, промовишу педофилију и хомосексуализам деци у средњим школама у Војводини.

Организатори су најавили и друге активности које ће предузети, међу којима ће бити и кампања прикупљања потписа за доношење закона о забрани ЛГБТ пропаганде малолетним лицима.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *