Вијести, Регион

Перчевић ухапшен у пријатељевом стану у Београду

ПРЕТХОДНО АДВОКАТСКА КАНЦЕЛАРИЈА КОЈА ГА ЗАСТУПА ОБЕЋАВАЛА ДА ЋЕ СЕ „ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА” ЈАВИТИ У ПОНЕДЕЉАК

         УХАПШЕН је Горан Перчевић, који се сумњичи за милионске малверзације у вези са Универзал банком, потврђено је вечерас Танјугу у МУП-у.

         Перчевић је ухапшен код пријатеља М. Ћ. у стану на Бањици који је такође приведен.

         Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је раније данас да је за Перчевићем издат малог за хапшење због сумње да је извршио више кривичних дела у вези са Универзал банком.

         Стефановић је данас, на конференцији за новинаре, рекао да је за Перчевићем расписана потрага и да очекује да ће веома брзо бити лишен слободе.

         „Дат је налог за лишавањем слободе Перчевића због различитих малверзација у привреди када је искоришћавањем свог положаја и овлашћења и прекорачења граница свог овлашћења непосредно договарао са руководиоцима Универзал банке различито одобравање и обезбеђивање кредита фирмама”, рекао је он.

         Стефановић је навео да су одређеним фирмама одобрена 34 кредита у укупном износу већем од 1,4 милијарде динара, а „који се због кредитне неспособности и неадекватних средства (обезбеђења), што се знало у старту, не могу вратити нити могу бити у целости враћени”.

         Адвокатска канцеларија Налић саопштила је данас, после конференције министра Стефановића, да ће се Горан Перчевић, за кога је МУП дао налог за хапшење, одазвати најкасније у понедељак државним органима.

         „Поводом вести да је МУП наложио привођење нашег клијента Горана Перчевића Адвокатска канцеларија Налић је обавестила МУП Србије Секретаријат у Београду да се господин Перчевић налази на путу и да ће се одазвати позиву најкасније у понедељак 17. новембра”, речено је у саопштењу.

 

Горан Перчевић

Горан Перчевић

Како наводе, Перчевић је поводом случаја „Универзал банке” у више наврата позиван у МУП и Више тужилаштво у својству грађанина и сведока, да се сваком позиву одазвао и дао државним органима потребна објашњења, па ће тако урадити и овај пут, уз напомену да сада није добио никакав позив.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *