Регион

Патриотски блок КиМ: Пре ће избити Трећи светски рат него Вучић поништити Бриселски споразум

  • Уставни суд је поништио све уредбе Владе Србије о интегрисаним царинама и о слободи кретања где у одлуци Уставног суда стоји да никакве границе између Косова и Метохије и Србије не могу да постоје а једина регуларна документа су она која издаје Република Србија. Али, влада Александра Вучића перманентно гази Устав Републике Србије и игнорише одлуке Уставног Суда

        ЗАБРАНА проласка Србима са Косова и Метохије преко административних прелаза, или боље рећи границе, између централне Србије и Косова и Метохије са личним документима државе Србије је нешто што произлази из Бриселског споразума који је потписао Александар Вучић. Једноставно, Бриселским споразумом све што мирише на државу Србију, а налази се на Косову и Метохији, Александар Вучић је укинуо.

        Није искључено да садашња забрана Србима, да са личним картама своје републике, а у време предизборне кампање, прелазе административну линију није договорена између Александра Вучића и Хашима Тачија председника самопроглашене републике Косово. Да подсетимо грађане Србије да је Хашим Тачи, за којим је расписана потерница МУП-а Србије, устоличен гласовима посланика Српске листе српског премијера.

        Исто као што је у режији председника Владе Србије организовано бацање бомбе на спортску халу у Зубином Потоку, којом приликом је грађанима Србије требао премијер да се прикаже као жртва која поседује „неустрашиве“ манире јер га ништа не може заплашити, тако је и сада за српске личне карте предвиђен сличан сценарио. Председник Владе Србије одлази у Брисел, омогућује Србима да се слободно крећу, што је још једна „предизборна победа“ Александра Вучића.

        После избора оваква „победа“ ће престати да важи, Срби ће морати да узму сепаратистичка документа јер је Александар Вучић такав споразум потписао.

        Уставни суд је иначе поништио све уредбе Владе Србије о интегрисаним царинама и о слободи кретања где у одлуци Уставног суда стоји да никакве границе између Косова и Метохије и Србије не могу да постоје а једина регуларна документа су она која издаје Република Србија. Влада Александра Вучића перманентно гази Устав Републике Србије и игнорише одлуке Уставног Суда.

        Ако трајно жели да врати државу Србију на Косово и Метохију, па и лична документа државе Србије, Скупштина Србије мора да поништи Бриселски споразум. Шансе за то су мале јер премијер то не сме због обавеза према Бриселу. Много су веће шансе да избије Трећи светски рат него да Александар Вучић поништи Бриселски споразум.

        Оно што је трагикомично јесте када тзв. градоначелници бирани на сепаратистичким локалним изборима које је расписала Атифете Јахјага и који су положили писмену заклетву да ће чувати суверенитет „Косова“ прете да ће због српских личних карата блокирати путеве на Косову и Метохији. Ако стварно то желе – прво морају да напусте такве скупштине, одрекну се функције сепаратистичких градоначелника и најпосле да се скину са буџета самопроглашене републике Косово.

        Не могу се имати шиптарске паре и српска држава.

        На крају, куриозитет је, ако Срби са Косова и Метохије пожеле да иду у централну Србију мимо тзв. регистрованих административних прелаза, што им Устав гарантује, неће моћи јер их у томе спречава, замислите, српска полиција министра др Небојше Стефановића.

Патриотски блок КиМ: Пре ће избити Трећи светски рат него Вучић поништити Бриселски споразум

Патриотски блок КиМ: Пре ће избити Трећи светски рат него Вучић поништити Бриселски споразум

На тај начин председник Владе Србије у корист свог пријатеља Хашима Тачија заокружује државност самопроглашене републике Косово.

Председник покрајинског одбора ДСС
др Ненад Којић
Српски покрет Двери
Горан Миленковић

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара