Вијести, Регион

Пале: Оштетили пензионере за 83.000 КМ

003992

Окружном тужилаштву Источно Сарајево поднесен је извјештај против М.Л. и А.С, настањених у Палама, због постојања основа сумње да су злоупотребом службеног положаја оштетили пензионере за 82.654 КМ.

ЦЈБ Источно Сарајево наводи да постоје основи сумње да су М.Л. и А.С. злоупотребили службени положај или овлаштења. Сумња се да је М.Л. од 2009. до 2012. године, као секретар Удружења пензионера општине Пале, прекорачио своја овлаштења тако што је од пензионера са подручја ове општине, неосновано наплаћивао огревно дрво по већој цијени од уговорене између општинског Удружења пензионера и добављача ШГ „Јахорина“ Пале. Тим радњама је оштетио пензионере

за 82.654 КМ, те без одлуке и критеријума Управног одбора, себи и благајнику Удружења А.С, неосновано исплатио 22.525 КМ, а другим ангажованим лицима у Удружењу 5.465 КМ, саопштио је ЦЈБ Источно Сарајево.

Постоје основи сумње да су ова лица у том периоду противправно присвојили 56.623 КМ уношењем неистинитих података о начину набавке огревног дрвета. За Л.М. се сумња да је починио кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења, фалсификовање или уништавање службене исправе и проневјера, док се А.С. сумњичи за кривична дјела фалсификовање или уништавање службене исправе и проневјера у вези са са извршилаштвом.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *