Вијести, Регион

ПАЈТИЋ: Влада Србије практично поклања 49 одсто компаније Ер Србија Етихаду

ОПТУЖИО ПРЕМИЈЕРА ВУЧИЋА И ДА ЈЕ ОД ЈАВНОСТИ САКРИО ДА ЈЕ МИЛИЈАРДА ДОБИЈЕНА ОД ЕМИРАТА – КРЕДИТ

  • „Објављени уговор сведочи о томе да је Демократска странка била у праву када је рекла да је уговор са Етихадом изразито штетан за Србију и њене грађане због тога што Србија у овом правном послу, у финансијским средствима, у имовини, у правима, улаже у Ер Србију 660 милиона долара, а Етихад позајмљује 40 милиона долара. Дакле, практично не улаже ништа јер та позајмица мора да се врати“ – наглашава се у изјави Бојана Пајтића

        
„ПРЕМИЈЕР Србије јуче је саопштио грађанима да је стигла милијарда долара из Емирата, свесно пропустивши да нагласи да је реч о кредиту, дакле о новом задуживању које ће грађани Србије морати да врате, а то је свесно пропустио да нагласи како би забашурио лош уговор са Етихадом и да би се нешто што је кредит представило као поклон, односно донација“, оценио је председник Демократске странке Бојан Пајтић.

          „Објављени уговор сведочи о томе да је Демократска странка била у праву када је рекла да је уговор са Етихадом изразито штетан за Србију и њене грађане због тога што Србија у овом правном послу, у финансијским средствима, у имовини, у правима, улаже у Ер Србију 660 милиона долара, а Етихад позајмљује 40 милиона долара.

         Дакле, наставио је Пајтић, практично не улаже ништа јер та позајмица мора да се врати.

         Влада Србије практично поклања 49 одсто компаније Етихаду, који нема финансијске обавезе, односно његова финансијска обавеза је вишеструко нижа, а и та средства која улажу ће враћати грађани Србије.

Бојан Пајтић

Бојан Пајтић

         Не тражимо да грађани верују Демократској странци, тражимо да верују својим очима, да се увере сами на Интернету колико је овај правни посао штетан и колико је он дугорочно изузетно лош за све грађане који у овој земљи живе“, нагласио је Пајтић.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *