Вијести, Регион

Пајтић ваљао МРТВАЧKЕ САНДУKЕ!

Screenshot_4

Покрајински фонд за субвенционирање погона нових технологија у АП Војводини укупно је  потрошио 35 милиона евра за суфинансирање 112 наводних погона нових технологија. Ни један од тих погона није инсталирао нове технологије, него су старе машине и опрема представљане као нова технологија.

Прималац субвенције није био обавезан да положи ефикасна средства обезбеђења за враћање дуга, а банкарске гаранције захтеване су тек од 2011. године надаље. Индикативно је да је  гарант увек била Развојна банка Војводине.

Бојан Пајтић и сарадници нису водили судске спорове против власника приватних предузећа која нису вратила субвенције, нити су против њихових власника подносили кривичне пријаве. Милионски износи у еврима изгубљени су пошто су субвенционирана предузећа пропала и никада висе неће бити у стању да врате субвенције које су добили од Пајтићеве врхушке.

73a527e04121427e39d

Предузеће Маранта Сомбор, 2011. године добило је 24 милиона динара, а запослило је само три радника, док му је у 2012. додељено чак 29,5 милиона, на 15 радника. Предузеће Маранта производи мртвачке сандуке и дели веб-сајт с фирмом Мидеx K2, која је од Секретаријата за науку 2008. године добила 125.000 евра за нове технологије за производњу пелета. Интересантна веза је да на адреси www.маранта.рс у коду вебсајта постоји траг предузећа Еколовита д.о.о, регистрованог у Новом Саду, на адреси Руђера Бошковића 2ц, где је лоциран и контакт телефон фирме Мидеx K2.

Еколовита се бави производњом уља и масти, а новац је добила и 2010. године за отварање погона нових технологија. Седиште Мидеxа K2 налази су у Улици златне греде у Сомбору, где је једно време била и фирма Еколовита. Погони Мидеxа K2 и Маранте налазе се у Буковцу. Постоје документи Пајтићеве владе у којима пише да је фирма Мидеx K2 новосадском предузећу Лисје наводно испоручила плоче и лајсне за производњу мртвачких ковчега у вредности од свих 250.327,03 евра.

Војвођанске новине

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *