Вијести, Регион

Опроштај од школских дана у Гимназији

Опроштај од школских дана у Гимназији

Бањалука – Око 360 гимназијалаца, одјевених у свечана одијела и разнобојне хаљине, окупило се у суботу увече на Тргу Крајине и продефиловало главном градском улицом. Прослава матурске вечери потом је настављена до раних јутарњих часова у Банском двору.

Матуранткиња која се представила као Јелена казала је да јој се срце цијепа од туге због растанка са школским другарима и професорима, са којима је провела незаборавне четири године.

– Дошао је и дан нашег растанка. Сад смо заједно и ко зна кад опет, јер живот нас води на различите стране. Студије планирам да наставим у иностранству – рекла је Јелена.

Њен школски друг Милан Савић каже да је, како се матура приближавала, био све тужнији.

– У Гимназији сам се два пута заљубио, први пут у књигу, а други пут је једну Сашку – рекао је кроз шалу Милан.

Додао је да планира да упише Факултет спорта и физичког васпитања у Бањалуци.

С обзиром на то да су цијелога живота жељно ишчекивали да своје насљеднике испрате на матуру, родитељи нису крили сузе радоснице.

Мајка Милка каже да је ово један од најсрећнијих дана у животу, јер испраћа на матурско вече свог мезимца.

– Он је сад одрастао човјек, спреман за нове походе, пуне радости и туге – рекла је мајка Милка.

Директор Гимназије Зоран Пејашиновић има само ријечи хвале за 112. генерацију гимназијалаца.

– Оно што нам се лијепо дешава посљедњих година је да су матуранти врло коректни и васпитани. Има једна позитивна промјена, а то је да све више цијене школу, знање и траже да им се да знање – рекао је Пејашиновић.

Немали број њих, додао је Пејашиновић, одлази на студије у иностранство.

– Радује што је у неколико посљедњих година добар дио њих уписује престижне свјетске универзитете. Прошле, а и ове године има матураната који су примљени на амерички универзитет Харвард. Поносан сам, јако су добра генерација – казао је Пејашиновић.

Опроштај од школских дана у Гимназији

Опроштај од школских дана у Гимназији

Угоститељска школа

Матуранти Угоститељске школе су матуру прославили у петак увече у хотелу „Босна“. Обучене у свечане хаљине, савршено нашминкане и дотјеране дјевојке су изазвале дивљење неколико стотина грађана. Ни младићи у свечаним одијелима нису ни наликовали на оне ђаке који су до прије неколико дана сједили у учионицама и стрепјели од испитивања и лоших оцјена.

Извор: Глас Српске

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *