Вијести, Регион

Новопазарски митинг подршке Ердогану показао да браћа Бошњака живе у – Турској

СКУП „ПОДРЖИМО ТУРСКУ И ВОЉУ ЊЕНОГ НАРОДА” ПОДРЖАЛА И ЉАЈИЋЕВА СТРАНКА

  • Члан Организационог одбора Нафиљ СЕЈДОВИЋ: Бошњаци Санџака и Бошњаци који живе у Турској један су народ. Ми смо једно везивно ткиво, а њихова брига, бол и патња су и наше патње. Њихова срећа и сигурност су и наша срећа и сигурност

        БОШЊАЦИ Санџака су мост пријатељства и сарадње између влада Србије и Турске, а Санџак је капија те сарадње, поручено је вечерас у Новом Пазару са скупа подршке Турској и влади председника Реџепа Тајипа Ердогана.

        Скуп под називом „Подржимо Турску и вољу њеног народа” организовала је неформална група грађана Друштво пријатеља Турске, а подржале су га три најјаче бошњачке партије у том граду – Санџачка демократска партија (СДП) Расима Љајића, Странка демократске акције (СДА) Санџака Сулејмана Угљанина и Бошњачка демократска заједница Санџака (БДЗС) Муамера Зукорлића.

        Са скупа, који је окупио преко хиљаду грађана, поручено је да Бошњаци Санџака гаје јаке родбинске, пословне и емотивне везе с братским народом у Турској.

        Члан Организационог одбора Нафиљ Сејдовић рекао је да су Бошњаци Санџака и Бошњаци који живе у Турској један народ.

        „Ми смо једно везивно ткиво, а њихова брига, бол и патња су и наше патње. Њихова срећа и сигурност су и наша срећа и сигурност. Ми вечерас бранимо основно начело демократије да се изборна воља грађана мора поштовати”, рекао је Сејдовић.

        Окупљени су преко видео-бима директно пратили велики митинг подршке Ердогану у Истанбулу, као и његово обраћање, а на бини су се вијориле заставе Србије, Турске и Санџачких Бошњака.

        На скупу је прочитана порука амбасадора Турске у Србији Мехмеда Кемала Бозаја, као и бројна писма подршке, а присутнима су се осим организатора обратили и студенти из тог града који студирају у Турској.

Новопазарски митинг подршке Ердогану показао да браћа Бошњака живе у - Турској

Новопазарски митинг подршке Ердогану показао да браћа Бошњака живе у – Турској

На крају скупа је упућена дова (молитва) турском народу.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *