Вијести, Регион

Нови Сад најопасни град у Србији!

Нови Сад – Нови Сад, са највише кривичних дела по глави становника у 2013. години понео је „титулу“ најнебезбеднијег места у Србији, преноси 021!

Novi Sad 650x487 Нови Сад најопасни град у Србији!

Радио подсећа да је годинама важио слоган „Нови Сад безбедан град“.

Ове године, међутим, статистика бележи да је у структури кривичних дела највише порастао број крађа са 4.440 у 2012. на 6.978 у 2913. и број разбојништава са 378 на 564 у односу на исти период.

Драгана Ћорић, председница Удружења родитеља у Новом Саду, каже да проблем лежи у неадекватном кућном васпитању.

-У Новом Саду се у овој години десила експлозија насиља, како вршњачког, малолетничког, тако и сваког другог. Дубоко потискивано незадовољство и безнађе које људи осећају морало је негде да се испољи, каже она.

Ћорић додаје да нема тог броја полицајаца који ће смањити пораст криминала у једном граду ако то већ породица прва не каналише.

-Не могу генерално да замерим полицији јер они коректно ураде свој део посла. Проблем је правосуђе. Кад би потенцијални починиоци знали да ће према њима брзо бити примењена макар и најблажа казна, можда би одустали, истакла је Ћорић.

Поражавајућа је чињеница и да је малолетничка делинквенција у порасту.

-Ако са 10 година почне са ситним прекршајима, дете кад стигне до 16. године више не води рачуна ни о чему. То је зачарани круг. Страшно је што је цела Србија сведок пораста насиља у Новом Саду, а ми Новосађани се понашамо као да нас није брига за то, оценила је Ћорић.

ИЗВОР: РАДИО021

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *