Вијести, Регион

Николићу, објави транскрипт својих разговора са Јоханесом Ханом!

ПРЕДСТАВНИЦИ ДСС, ДВЕРИ И ГРУПЕ ПАТРИОТСКИХ ИНТЕЛЕКТУАЛАЦА ПРЕДАЛИ ЗАХТЕВ ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ

  • У име подносилаца захтева, Санда Рашковић Ивић и Владан Глишић затражили од Томислава Николића да објави и стенограме или снимке својих разговора и са осталим званичницима Европске уније, како би се сазнала пуна истина о захтевима ЕУ да Србија призна независност Косова

        ПРЕДСТАВНИЦИ Демократске странке Србије, Покрета Двери и групе патриотских интелектуалаца предали су данас писмо председнику Србије Томиславу Николићу са захтевом да објави све стенограме и снимке разговора које је водио са Јоханесом Ханом, европским комесаром за суседство, али и са осталим званичницима Европске уније, како би се сазнала пуна истина о захтевима ЕУ да Србија призна независност Косова.

        Санда Рашковић Ивић је након предаје писма рекла да је неопходно да грађани сазнају истину о условима које Србији поставља Европска унија.

         „Предали смо захтев председнику Николићу да објави транскрипте и снимке разговора које је водио са комесаром Ханом и другим европским званичницима. Врло је важно да се развеју сумње које је отворио Николић – да Европска унија од Србије тражи да призна независност Косова. Ми из патриотске опозиције то знамо одавно, а сада је последњи је тренутак да се истина саопшти и грађанима. Демократска странка Србије и Двери имају легитимитет да траже истину и због државотворне политике коју воде, али и због чињенице да су избори у Лучанима показали снагу патриотских странака. Да су ДСС и Двери на локалним изборима наступили заједно, били би друга политичка снага, што је наш циљ у наредној години“, закључила је председница ДСС.

        Владан Глишић је изјавио да су Двери и ДСС захтевом да се саопште услови које поставља Европска унија стали на страну грађана и истине.

         „Расправа о теми коју је отворио председник Николић не треба да се води у таблоидима, већ у институцијама. Ако власт саопшти истину о условима ЕУ, имаће савезника у патриотским странкама. Ми смо увек деловали државотворно када су представници власти радили у корист народа, а били најжешћа опозиција када су радили против интереса грађана и државе“, закључио је члан Старешинства Покрета Двери.

Јоханес Хан и Томислав Николић

Јоханес Хан и Томислав Николић

Предаји писма у Председништво Србије присуствовала су руководства обеју странака и најавила да ће током 2015. године бити организовано више заједничких акција и да ће се сарадња ДСС, Двери и патриотских интелектуалаца интензивирати.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *