Вијести, Регион

НИКОЛИЋ: Упозоравали смо ЕУ да ће терористи кренути са стварањем „Велике Албаније“

„НИЈЕ КАСНО ДА БРИСЕЛ УСТАНЕ У ЗАШТИТУ СУВЕРЕНИТЕТА И ЦЕЛОВИТОСТИ СВИХ ДРЖАВА У РЕГИОНУ“

        ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић разговарао је данас са начелником Генералштаба генералом Љубишом Диковићем о актуелној безбедносној ситуацији у региону и спремности Војске Србије да адекватно делује и спречи сваку могућност немилих догађаја, попут оних у Македонији.

        „Председник Николић је истакао да је одговорност Војске Србије да у складу са својим обавезама које им прописују Устав и закон, по сваку цену спречи било какав покушај дестабилизације Републике Србије и нарушавања сигурности њених грађана и истовремено да заштити безбедност сваког припадника Војске“, наводи се у саопштењу председникове службе за сарадњу с медијима.

        Војска Србије, у сарадњи са другим безбедносним структурама Републике Србије, већ је предузела мере које би требало да обезбеде да се сукоби из региона не прелију на територију наше земље.

        Николић је рекао да Србија већ дуже време упозорава своје партнере из Европске уније да је само питање времена када ће великоалбанске терористичке групе, охрабрене промовисањем независности такозваног „Косова“, покушати да спроведу у дело своје планове о стварању „Велике Албаније“ и да су последњи догађаји само потврда свега тога.

        „Међутим, још увек није касно да се Европска унија потпуно и недвосмислено одреди према великоалбанском тероризму, да га безрезервно осуди и стане у заштиту суверенитета и територијалног интегритета свих држава у региону“, напомиње се у саопштењу.

Председник Србије Томислав Николић

Председник Србије Томислав Николић

Николић је одликовао је Орденом Републике Србије на ленти кубанског лидера Фидела Кастра за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању пријатељских односа и сарадње између Републике Србије и Републике Кубе.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *