Вијести, Регион

Николић одликовао Диковића, Аврамов, Клајна, Чомског и Ватерполо савез Србије

И ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ БИ ДА „ПОДСТАКНЕ НА МЕЊАЊЕ СВЕСТИ И МЕРИЛА О ВРЕДНОСНОМ СИСТЕМУ”

         ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић изјавио је да је Дан државности Србије прилика да награђујући одважне и успешне у име грађана подстакне на мењање свести и мерила о вредносном систему, као и да истакну преданост, посвећеност и рад као узвишене врлине.

         На церемонији у Председништву Србије у Београду на којој су додељена одликовања поводом Дана државности, Николић је рекао да је то прилика да се свима упути порука да ће успех бити вреднован и примећен.

         „Нећу да штедим ни на похвали ни на одличјима онима који из године у годину не штеде себе, радујем се да их буде све више, јер њихов број није девалвација признања, већ порука да смо као друштво у заједници народа све успешнији”, казао је Николић.

         Међу одликованима поводом Дана државности су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић за нарочите заслуге у изградњи система одбране и командовању и руковођењу војним јединицама, Смиља Аврамов за нарочите заслуге за Србију и њене грађане у области научне и просветне делатности, амерички професор Ноам Чомски за нарочите заслуге у области јавних, научних, просветних и културних делатности.

         Одликовани су и Ватерполо савез Србије за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане и постигнуте изузетне резултате у спортским делатностима, професор Иван Клајн за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у области јавних, научних, просветних и културних делатности.

         Он је оценио да се успех државе и народа мери успехом сваког њеног појединца.

         Николић је претходно положио венац на споменик Незнаном јунаку на Авали.

         Том приликом је у спомен књигу уписао: „Када би свако од нас, и своју и туђу децу васпитавао у складу са вашим аманетом, отворили бисмо Србију на понос својих предака. Напредну Србију чији би се сваки грађанин градио и бранио”.

         Церемонији крај спомен обележја на Авали присуствовали су и министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић.

Николић одликовао Диковића, Аврамов, Клајна, Чомског и Ватерполо савез Србије

Николић одликовао Диковића, Аврамов, Клајна, Чомског и Ватерполо савез Србије

Дан државности се обележава у знак сећања на 15. фебруар 1804. када је у Орашцу почео Први српски устанак за ослобођење од Турака, али и на исти дан 1835. године, када је проглашен први српски Устав, који је означио и почетак савремене државности.

(Бета) – Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *