Регион

Николић: Ако треба променићемо и законе

tomislav-nikolic2
Београд – Председник Србије Томислав Николић изјавио је приликом сусрета са шефом мисије Еулекс, Берндом Борхартом, „да је Србија спремна да донесе нове законе, па би у преговорима и Косово требало да искаже спремност за промену својих прописа“.

„Преговори су тешки јер се закони, које су донеле привремене институције у Приштини, постављају као аксиом, а да би се проблем Косова и Метохије решио потребно је исказати спремност да се ти закони промене, као што је и Србија спремна да донесе нове законе“, преноси се у саопштењу Пресс службе председника Србије.

Николић је изразио „одлучност државног врха Србије да се преговорима са представницима привремених институција у Приштини постигне трајно и праведно решење проблема јужне српске покрајине“.

Председник Николић је такође додао „да би заједница српских општина на Косову и Метохији заменила паралелне институције Срба у јужној покрајини“.

Шеф Мисије ЕУЛЕКС, Борхарт, истакао је „да је Мисија коју води статусно неутрална и да за циљ има успостављање уређеног друштва на Косову и Метохији“.

Он је додао да се у свом раду руководе принципом да помажу свима, али да им је у том циљу потребна сарадња. Николић је, са друге стране, истакао да је мисија Еулекс потребна Србији и понудио пуну сарадњу са Еулексом.

Коментариши чланак

Коментара