Регион

Нико није одговарао за злочине над Србима из Грбавице

БРЧКО, 8. МАРTА /СРНА/ – Министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленко Савановић изјавио је у Грбавици код Брчког, гдје је присуствовао обиљежавању 23 године од страдања српских бораца, да до данас нико није одговарао за ове монструозне злочине, док се на све начине покушава фалсификовати истина и приказати да је злочине чинио једино српски народ.

Савановић је рекао да српски народ највише боли то што нико није одговарао за злочине над Србима које су на овом подручју починили муслимани и Хрвати.

Он је указао да је то неправда и да флоскула о заједничком животу на овим просторима показује колико је то илузија и утопија.

„То показује колико заједничка држава није могућа у процесима који су се дешавали и који се дешавају послије рата након што правди нису приведени сви који су чинили злочине“, указао је Савановић.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленко Савановић

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленко Савановић

На данашњи дан прије 23 године припадници хрватско-муслиманских формација заробили су, мучили, убили, а потом и масакрирали 13 припадника Војске Републике Српске из брчанског насеља Грбавица.

Ово је један у низу тешких ратних злочина почињених над српским борцима који је остао некажњен.

Насеље Грбавица је у посљедњем рату дало највише српских жртва у пријератној општини Брчко.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара