Вијести, Регион

Немачка не верује ни Вучићевој ни Орбановој полицији

МЕРКЕЛОВА НА СРПСКО-МАЂАРСКУ ГРАНИЦУ ПОСЛАЛА 20 ПОЛИЦАЈАЦА КОЈИ ЋЕ ЗАУСТАВЉАТИ ШИПТАРЕ

         НЕМАЧКА је данас саопштила да је упутила 20 полицајаца на границу између Мађарске и Србије како би помогли у контроли пораста броја тражилаца азила који иду у ЕУ и посебно Немачку која пружа значајна социјална давања.

         ЕУ бележи оштар пораст броја косовских грађана који стижу до Уније, посебно откако је дошло до ублажавања путних прописа што им омогућава да стигну до граница Уније преко територије Србије, пренео је Ројтерс.

         Један од задатака 20 немачких полицајаца је да оду одмах на мађарско-српску границу како би помогли у дугорочној контроли границе, саопштило је немачко Министарство унутрашњих послова, известио је Ројтерс.

         Министарство је такође саопштило да ће немачке власти одлучивати о захтевима за азил косовских грађана у року од две недеље и да ће пооштрити напоре како би указале да у Немачкој није лако добити азил.

Немачка не верује ни Вучићевој ни Орбановој полицији

Немачка не верује ни Вучићевој ни Орбановој полицији

Немачко министарство је такође сигнализирало да би могло размотрити промену закона како би олакшало депортацију тражилаца азила са Косова, додајући да то,међутим, за сада није приоритет, известио је Ројтерс.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *